Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επώδυνη συμφωνία προαναγγέλει ο Τσίπρας παρά τις κορώνες – Αποκλείει εκλογές ή δημοψήφισμα

Για μια επώδυνη συμφωνία προετοιμάζει το έδαφος ο πρωθυπουργός. Μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου, υπήρξαν οργανωμένες κυβερνητικές διαρροές “οτι θα σηκώσει το βάρος¨με τις οποίες ο κ. Τσίπρας επί της ουσίας προαναγγέλει συμφωνία η οποία μάλιστα δεν θα επικυρωθεί με δημοψήφισμα. Παρά τις κορώνες εσωτερικής κατανάλωσης που συνοδεύουν την δήλωση του κ. Τσίπρα (οτι “θα πούμε […]

Για μια επώδυνη συμφωνία προετοιμάζει το έδαφος ο πρωθυπουργός.

Μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου, υπήρξαν οργανωμένες κυβερνητικές διαρροές “οτι θα σηκώσει το βάρος¨με τις οποίες ο κ. Τσίπρας επί της ουσίας προαναγγέλει συμφωνία η οποία μάλιστα δεν θα επικυρωθεί με δημοψήφισμα. Παρά τις κορώνες εσωτερικής κατανάλωσης που συνοδεύουν την δήλωση του κ. Τσίπρα (οτι “θα πούμε το μεγάλο όχι αν η Ευρώπη θελήσει το διχασμό”) , οι πληροφορίες συγκλίνουν οτι βαδίζουμε προς μια επώδυνη συμφωνία.

[adsense]

Οι λεκτικές ακροβασίες των κυβερνητικών διαρροών  έχουν σα στόχο να χρυσώσουν το χάπι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην κοινή γνώμη οτι “η κυβέρνηση πέτυχε το καλύτερο μετά από σκληρή διαπραγμάτευση”.

Διαβάστε τις κυβερνητικές διαρροές για το τι είπε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη, στοΜαξίμοθ

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».

« Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

«Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

«Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία»

Το παρασκήνιο της έντασης Δένδια-Τσαβούσογλου – Τα μηνύματα στην Άγκυρα
Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Πως αντέδρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης
Εύσημα Μητσοτάκη σε Δένδια: Μπράβο για το πώς χειρίστηκες τη δύσκολη συζήτηση με Ερντογάν-Τσαβούσογλου
Μαρκόπουλος – Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για εκπομπή της ΕΡΤ «εξύμνησης κουκουλοφόρων»
Τσίπρας στο Σισμανόγλειο: Να σταματήσουν οι κυβερνητικές παλινωδίες – Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική
Ο Τσίπρας αποφεύγει τις λακκούβες κι επιλέγει τον “άλλο δρόμο”