Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μετακίνηση εκτός Νομού: Απελευθερώνεται από τις 8 Φεβρουαρίου; Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η διέλευση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται… νέο μνημόνιο, αλλά στο ποδόσφαιρο – Οι κινήσεις Μητσοτάκη για να δοθεί λύση στον γόρδιο δεσμό

Με ένα ακόμη... μνημόνιο επιχειρεί η κυβέρνηση να δώσει λύση στο γόρδιο δεσμό που δημιουργήθηκε στο ποδόσφαιρο με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας...

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη συνδρομή της FIFA και της UEFA – δηλαδή της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Οι κινήσεις θα είναι, μάλιστα, άμεσες: Την ερχόμενη εβδομάδα, προπαρασκευαστικό κλιμάκιο θα μεταβεί στα γραφεία της UEFA και στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της FIFA. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο θα έρθει στην Ελλάδα και θα συναντήσει τον πρωθυπουργό, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το «μνημόνιο» και να δρομολογηθεί η ανάταξη κι επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις συναντήσεις αυτές, πάντως, δεν θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Η επίσημη εξήγηση είναι ότι το κλιμάκιο που θ’ αναλάβει τις επαφές θα είναι τεχνικό, αλλά το κλίμα για τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι βαρύ στην κυβέρνηση. Για πολλούς, μάλιστα, εάν δεν υπήρχε η πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΟΚ για να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί, τότε σήμερα ίσως πράγματι να μη βρισκόταν στη θέση του…

Η «απειλή» Μητσοτάκη στους παράγοντες των ομάδων

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές από το βήμα της Βουλής ότι όποιος από τους παράγοντες των ομάδων δεν συμφωνήσει με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί με το «μνημόνιο», τότε θα φέρει το βάρος της ευθύνης για το Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου. Του αποκλεισμού, δηλαδή, των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις ή ακόμη και της διακοπής του πρωταθλήματος ως προειδοποιητικό μέτρο. Επίσης, θα ληφθούν και άλλα μέτρα, όπως περισσότεροι ξένοι διαιτητές και εκσυγχρονισμός του VAR.

Ο πρωθυπουργός, τέλος, υπερασπίστηκε την επίμαχη τροπολογία της κυβέρνησης για τον ΠΑΟΚ και την πολυιδιοκτησία, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε η ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και η αποτροπή εντάσεων κι ενός μετώπου ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο.

Φλωρίδης: «Να διαλυθούν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για να φτιαχτεί κάτι νέο με άλλη ηγεσία- Πιστεύω στην απόλυτη επανίδρυση του χώρου»
Μόλις στο 5,9% το ΚΙΝΑΛ σε νέα δημοσκόπηση- Ο προβληματισμός στο κόμμα και ο σχεδιασμός του για το επόμενο διάστημα
Δημοσκόπηση ALCO: Με 15 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια των πολιτών για τον εμβολιασμό
Βασίλης Κικίλιας: 26 κρούσματα της μετάλλαξης κορονοϊού στην χώρα μας! Στήνεται πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης
Μεγαλύτερη ταχύτητα και τήρηση των συμφωνηθέντων για τα εμβόλια ζητάει από την Κομισιόν ο Μητσοτάκης
Η Γεννηματά ζητά να έρθει στη Βουλή το θέμα του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης