
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας (Heiko Maas) θα έχει την Τρίτη, 25 Αυγούστου, και ώρα 12:00 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον απόηχο της έντασης που έχει προκαλέσει στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, με την Ελλάδα να «πολεμάει» διπλωματικά, έχοντας διεθνοποιήσει το ζήτημα.
Φυσικά, οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης “Gymnich” των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί και την Τουρκία.
Ηχηρή στήριξη Μέρκελ στην Ελλάδα! “Δεν θα αποδεχθούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών-μελών της Ένωσης”
Σημειώνεται, πάντως, πως χθες μετά την συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως «δεν θα αποδεχτούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών-μελών της ΕΕ», τόνισε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και συμπλήρωσε: «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει μεγάλη σημασία για μας – χρειαζόμαστε εκεί σταθερότητα και όχι εντάσεις. Έχουμε εκεί μια πολύ κρίσιμη κατάσταση και είμαι πεπεισμένη ότι εάν η Γερμανία και η Γαλλία βάλουν εδώ την κοινή τους δύναμη, θα βρούμε καλές λύσεις, ώστε να καταστήσουμε, ελπίζω, εφικτή την συνεργασία, αλλά και να καταστήσουμε σαφές ότι -ας πούμε- επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών-μελών της ΕΕ δεν θα γίνουν αποδεκτές από εμάς. Είμαστε υπέρ της επίλυσης προβλημάτων με συνομιλίες και όχι μέσω κλιμάκωσης εντάσεων. Αυτό ισχύει για όλους τους εμπλεκόμενους».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη διαφορά προσέγγισης στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Βερολίνου και Παρισίων, η Άνγκελα Μέρκελ διευκρίνισε: «Υπάρχουν διάφορες δυνατότητες δράσης, η μία είναι να καταστήσουμε σαφές ότι στηρίζουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας- αυτό μπορείς να το κάνεις όπως έδειξε η Γαλλία, στέλνοντας πλοίο. Από την άλλη πλευρά εμείς στηρίξαμε την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας – αυτό έως τώρα δεν έχει επιτευχθεί, αλλά εργαζόμαστε πάνω σε αυτό- και από τα διάφορα κομμάτια δημιουργείται ένα συνολικό εγχείρημα. Υπό αυτή την έννοια είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τα δύο κομμάτια το ένα σε σχέση με το άλλο. Σημαντικό είναι να μην εργαζόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά να συνεργαζόμαστε για τον ίδιο στόχο».
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
22χρονος λέει πως πήγε διακοπές με την παρέα του στην Κρήτη και ήταν όλοι θετικοί στον κορονοϊό
Τρίκαλα: Πρόστιμο 21.000 ευρώ σε δύο γιαγιάδες που βοηθούσαν στην ταβέρνα των παιδιών τους!

Αποκάλυψη Ν. Παπανδρέου: «Πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου πλησίασε στη Βουλή τον Γιώργο και του είπε “είσαι παρελθόν”»
