Αθήνα

18 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χρυσή Αυγή: Ο Στέφανος Χίος πήρε συνέντευξη στον Χρήστο Παππά την ώρα που τον αναζητά η Αστυνομία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται ανακοινώσεις για τον τουρισμό – Εργασία, φορολογία και ρευστότητα το τρίπτυχο των κυβερνητικών αποφάσεων

Ένα βήμα απομένει για την πλήρη επαναλειτουργία της οικονομίας: το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης κι εν συνεχεία το «ξεκλείδωμα» του τουρισμού.

Δείτε επίσης

Νίκος Μπάρκουλης: Ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη ετοιμάζεται να πάει φαντάρος
Λαγκάρντ: Οι γαλλογερμανικές προτάσεις είναι φιλόδοξες, στοχευμένες και ευπρόσδεκτες

Η έως τώρα πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων επιτρέπει να υπάρχουν χαμόγελα στο Μαξίμου, ωστόσο τα σπουδαία έρχονται την Πέμπτη: τότε αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό κι αυτό να εξειδικευτεί από τους συναρμόδιους υπουργούς.

«Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό και δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με αυτό», δήλωσε χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ξεκινάμε από το μηδέν και ό,τι κερδίσουμε, θα είναι επιτυχία». Ουσιαστικά, δηλαδή, η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτό ακριβώς που είχε πει πριν από μερικές ημέρες ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με στελέχη του Boston Consulting Group: μεγαλύτερο μερίδιο σε μικρότερη πίτα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης πάντως θα στηρίζεται στο τρίπτυχο «εργασία, φορολογία και ρευστότητα», ενώ περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για την εστίαση και την προστασία των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Όπως σημείωσε, εξάλλου, το TheCaller.gr, το σχέδιο βασίζεται και στις διμερείς και άλλες απευθείας συμφωνίες με ευρωπαϊκές χώρες. Χαρακτηριστικό είναι πως ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σήμερα σε τετραμερή Σύνοδο Κορυφής των βαλκανικών χωρών με τηλεδιάσκεψη (Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία), με κύριο αντικείμενο τις μετακινήσεις και τον τουρισμό.

Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε χθες σε τηλεδιάσκεψη κατά την οποία ο ίδιος και ομόλογοί του από άλλες 10 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να συντονίσουν τις κινήσεις τους για την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, καθώς στόχος είναι οι πολίτες να ταξιδεύουν χωρίς απαγορεύσεις. Εκτός από την Ελλάδα, πρόκειται για τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ισπανία, την Κροατία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και τη Γερμανία.

Διπλωματία και Διεθνές Δίκαιο «οδηγούν» την Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα- Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα 12 μίλια και τους εξοπλισμούς
Προσωπική πρόσκληση Μητσοτάκη σε Πούτιν, Μακρόν και Πρίγκιπα Κάρολο για το 2021
Σταύρος Κελέτσης: Αυτός είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό
Πέτσας για ιερείς χωρίς μάσκα: «Κανείς δεν εξαιρείται από τα μέτρα»
Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα
Το νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ για τον Πτωχευτικό Νόμο ΝΔ: «Μένουμε Χωρίς Σπίτι»