Έρευνα Opinion Poll: Στο 21,7% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- Τα 14 κριτήρια στα οποία υπερισχύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - TheCaller

Αθήνα

29 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Βερόνικα Αντετοκούνμπο: Απ’ όταν ήταν ακόμα παιδιά, ήξερα πως όταν μεγαλώσουν θα καταφέρουν κάτι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα Opinion Poll: Στο 21,7% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- Τα 14 κριτήρια στα οποία υπερισχύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο 21,7% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκήνιο».

Δείτε επίσης

Ψυχοσάββατο Πεντηκοστής: Το μνημόσυνο της Εκκλησίας όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να συγχωρεθούν και να κριθούν την Δευτέρα Παρουσία
Νέα ηλεκτρονική απάτη μέσω υποκλοπής email- Τι πρέπει να προσέξουμε

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τα κόμματα καταλαμβάνουν:

ΝΔ 41,5%,  ΣΥΡΙΖΑ 19,8%, ΚΙΝΑΛ 5,2%, ΚΚΕ 4,8%, Ελληνική Λύση 3,6%, ΜέΡΑ25 2,7%.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της εταιρείας, Ζαχαρία Ζούπη, «εντυπωσιακή είναι η διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα κομματικά ακροατήρια. Είναι πολύ χαρακτηριστικό, ότι το  19.5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 65.2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εμπιστεύονται το Σχέδιο Μητσοτάκη για τη αντιμετώπιση της Οικονομικής κρίσης.  Το 25.1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 87.2% του ΚΙΝΑΛ προτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό. Ο λόγος των κομμάτων της Αντιπολίτευσης δείχνει αδύναμος να φθείρει τον Πρωθυπουργό. Η επιμονή στην καταγγελία και τακτικές που δοκιμάστηκαν δεν δείχνουν να μην έχουν αποτέλεσμα».
Τα ευρήματα της έρευνας την ίδια ώρα, δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που συγκεντρώνει τις θετικότερες γνώμες των πολιτών ως αρχηγός κόμματος. Το 69,4% έχει θετική γνώμη για τον πρόεδρο της ΝΔ, τη στιγμή που το 65,2% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Η Φώφη Γεννηματά ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «κερδίζει» το 62,1% αρνητικών απόψεων, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να καταλαμβάνει το 70,4% των αρνητικών και μάλλον αρνητικών απόψεων των ερωτηθέντων. Τις περισσότερες αρνητικές καταλαμβάνουν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ποιος πολιτικός αρχηγός έχει χαρακτηριστικά ηγέτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί τον πρόεδρο κόμματος που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών απόψεων στο ερώτημα αν έχει χαρακτηριστικά ηγέτη. Συγκεκριμένα το 55,6% απαντά ναι και μάλλον ναι, σε αντίθεση με το 41,35 που απαντά όχι.
Ναι και μάλλον ναι απαντά το 30,4% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ καταφατικά για τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο απαντούν το 16,4%, 13% 8,8% και 8,3% αντίστοιχα.

Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στην απάντηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 56% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 19,2%, ενώ η απάντηση κανένας από τους δύο καταλαμβάνει 20,3%.

Εμβάθυνση και διεύρυνση της κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σε έκταση και βάθος- Συμπεράσματα του Ζαχαρία Ζούπη

Ας σκεφτούμε τι συζητούσαμε το διάστημα που ακολούθησε της 7ης Ιουλίου πέρυσι. Το ερώτημα ήταν : Ήταν στρατηγική ή όχι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ; Οι περισσότεροι απαντούσαν ότι δεν μπορεί να μιλάς για στρατηγική ήττα όταν ένα κόμμα  έχει πάρει 31%. Εγώ επέμενα από τότε: Το αποτέλεσμα της κάλπης πέρυσι δεν έδειχνε απλά μία εναλλαγή στην Κυβέρνηση, αλλά καθόριζε ένα νέο πολιτικό τοπίο με νέες αξίες, προσδοκίες, προτεραιότητες της κοινωνίας. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ένα απόλυτο κενό Στρατηγικής, Πολιτικής, ιδεολογίας, αντιπολιτευτικής τακτικής που αν  αν δεν  αντιμετωπίσει με μεγάλη ταχύτητα, θα βρεθεί προ απροόπτων. Ο νέος Πρωθυπουργός δεν ήταν απλά ένας νικητής εκλογών. Νίκησε υποσχόμενος λίγα και συγκεκριμένα, απέπνεε σιγουριά, μεθοδικότητα, σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Η κοινωνία ένιωθε ότι μπορεί να ακουμπήσει σ΄αυτόν για μία νέα πορεία.

Οι επόμενοι μήνες επιβεβαίωναν αυτές τις αλήθειες. Κάθε μήνα γινόμασταν μάρτυρες μέσα από τα αποτελέσματα  μιας εμβάθυνσης της κυριαρχίας του Κ.Μητσοτάκη και της συνεχόμενης διεύρυνσης όσων εμπιστεύονταν τον νέο Πρωθυπουργό. Αποκτούσε μία εξαιρετική διεισδυτικότητα σε όλα τα κομματικά ακροατήρια. Ισχυροποιόταν , την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης έδειχναν αδύναμες να προχωρήσουν στις αναγκαίες προσαρμογές και υπερβάσεις. Τα γεγονότα στον Έβρο που η Κυβέρνηση έδειξε αμεσότητα και επιτυχία στην υπεράσπιση των συνόρων της χώρας και στην συνέχεια η απόλυτα επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας εκτόξευσαν ακόμα περισσότερο την δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την πεποίθηση ότι είναι η καταλληλότερη λύση για Πρωθυπουργός.

Είναι μοναδικό φαινόμενο ένας Πολιτικός, ένας Πρωθυπουργός που συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησής του και ενώ έχουν προκύψει σ΄αυτό το διάστημα σοβαρές κρίσεις που πρέπει να διαχειριστεί, να αυξάνει δημοφιλία, προτίμηση για Πρωθυπουργός και να μεγαλώνει την διαφορά που χωρίζει την Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. . Αυτό όμως είναι η « κορυφή του παγόβουνου» .

Τα πραγματικά καίρια νέα δεδομένα που αναδεικνύονται από αυτή την έρευνα της OPINION POLL είναι δύο:

ΠΡΩΤΟ: Μιλάμε για μία απόλυτη κυριαρχία σε έκταση και βάθος. Σε 14 κριτήρια για την ανάδειξη ηγετών και σε 12 τομείς Πολιτικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριολεκτικά « σαρώνει» ισοπεδώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνοντας διπλάσια ποσοστά προτίμησης στην χειρότερη περίπτωση για αυτόν  . Πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο. Όταν συμβαίνει αυτό, η διαφορά κατά 36.8 μονάδες στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός και η διαφορά 21.7 μονάδων μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δεν είναι μόνο εντυπωσιακά. Δείχνουν την διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού τοπίου στο οποίο δεν μπορούν – μέχρι σήμερα τουλάχιστον –  να παρέμβουν οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ,όσο επιμένει να βλέπει το 2020 σαν ένα νέο 2010 λόγω της Οικονομικής Κρίσης.

ΔΕΥΤΕΡΟ:  Αναφερόμαστε στην εντυπωσιακή διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα κομματικά ακροατήρια. Είναι πολύ χαρακτηριστικό, ότι το  19.5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 65.2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εμπιστεύονται το Σχέδιο Μητσοτάκη για τη αντιμετώπιση της Οικονομικής κρίσης.  Το 25.1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 87.2% του ΚΙΝΑΛ προτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό. Ο λόγος των κομμάτων της Αντιπολίτευσης δείχνει αδύναμος να φθείρει τον Πρωθυπουργό. Η επιμονή στην καταγγελία και τακτικές που δοκιμάστηκαν δεν δείχνουν να μην έχουν αποτέλεσμα.

Φαίνεται οι τεκτονικές πλάκες του Πολιτικού Συστήματος να μετακινούνται και να ζούμε το πέρασμα σε μία νέα εποχή. Στον βαθμό που ο Πρωθυπουργός καταφέρει ή όχι να υπερβεί το κύμα της Οικονομικής κρίσης και οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης καταφέρουν ή όχι να αλλάξουν ριζικά, θα διαμορφωθεί πιθανότατα ένα νέο πολιτικό σκηνικό με αναδιατάξεις και μακρόχρονη κυριαρχία.

Μπορεί στην Πολιτική όλα να μπορούν να αλλάξουν αν υπάρξουν οι κατάλληλες συγκυρίες και πολιτικές πρωτοβουλίες. Ωστόσο η εικόνα αυτή την ώρα δείχνει ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και τεράστια αποθέματα εμπιστοσύνης και πολιτικού κεφαλαίου, ενώ η αντιπολίτευση δείχνει ακόμα αδύναμη και αμήχανη.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Έρχονται ξανά βροχές και καταιγίδες

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: «Η 34χρονη δεν έχει αναγνωρίσει κάποιο πρόσωπο»

Ο Ερντογάν ζητά η Αγία Σοφία να χαρακτηριστεί τζαμί – Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Ροή Ειδήσεων

25/07/2021 | 11:51

«Έφυγε» από τη ζωή η εμβληματική φωνή της ΕΡΑ, Γιάννης Λογοθέτης

25/07/2021 | 11:44

Συναγερμός στην Καβάλα: Τουλάχιστον 15 κρούσματα κορονοϊού σε κατασκήνωση

25/07/2021 | 11:41

Δημήτρης Καρακώστας: Συγκίνηση από την παρουσία του αριστούχου στο Προεδρικό Μέγαρο

25/07/2021 | 11:20

Έρευνα: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα mRNA εμβόλια στους μεταμοσχευμένους;

25/07/2021 | 11:13

«Μου παραβίαζε το εσώρουχο πάνω στη σκηνή» – Σοκάρει η Δήμητρα Παπαδήμα

25/07/2021 | 11:06

«Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους: «4 στους 10 θα μολυνθούν μέχρι τέλος του έτους»

25/07/2021 | 10:56

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν μεταδόθηκε ούτε ο αγώνας του Γκιώνη – Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

25/07/2021 | 10:42

Μετά τον Παπακαλιάτη χάκαραν και τον λογαριασμό του Λιάγκα

25/07/2021 | 10:31

Γεωργιάδης: Λυπάμαι που είναι μόνο 5.000 ευρώ το πρόστιμο, ίσως το σκεφτώ να αλλάξει

25/07/2021 | 10:14

Νίκος Ξανθόπουλος: Το αιχμηρό σχόλιο ανιψιάς του κάτω από την ανάρτηση για τα γενέθλια του γιου του

25/07/2021 | 10:00

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου» – Tα δάκρυα της Άννας Ντουντουνάκη για τον αποκλεισμό της

25/07/2021 | 09:50

«Χρόνια πολλά λαβ» – Οι τρυφερές ευχές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Μαρία Σάκκαρη για τα γενέθλιά της (ΦΩΤΟ)

25/07/2021 | 09:41

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ρίχνεται στη μάχη» ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Τι ώρα παίζει

25/07/2021 | 09:37

Φολέγανδρος: Προσπάθησε να αποφύγει την ανάκριση ο 30χρονος δολοφόνος – Ζητούσε να εξεταστεί σε ψυχιατρείο

25/07/2021 | 09:28

Παντρεύεται η Μαρία Αντωνά – Η υπερπολυτελής πρόταση γάμου του Άρη Σοϊλέδη σε σκάφος (ΦΩΤΟ)
Βελόπουλος: Δεν θα παραστεί στη δεξίωση της Προεδρίας – Η απάντηση της ΠΤΔ
Ανδρουλάκης: «Ημουν και είμαι ΠΑΣΟΚ – Χρειάζονται πολλοί προοδευτικοί καμικάζι για να ανασυγκροτήσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη»
Δόμνα Μιχαηλίδου για νέο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής: Είναι επένδυση για το αύριο, αφορά κάθε παιδί
Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου – Κάνει λόγο για «αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά»
Έκκληση Σακελλαροπούλου στον κόσμο να εμβολιαστεί: «Το τέλος της πανδημίας είναι δική μας ευθύνη»
Γεωργιάδης: Λυπάμαι που είναι μόνο 5.000 ευρώ το πρόστιμο, ίσως το σκεφτώ να αλλάξει