• Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
  • 12:07

Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

«Εργασιοθεραπεία» στο Μαξίμου: Προσλήψεις, επενδύσεις και νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις

Μία-μία κλείνουν οι εκκρεμότητες της κυβέρνησης εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων που ξεκινούν το Σάββατο στη Βουλή και την ψήφο εμπιστοσύνης αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Μία-μία κλείνουν οι εκκρεμότητες της κυβέρνησης εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων που ξεκινούν το Σάββατο στη Βουλή και την ψήφο εμπιστοσύνης αργά το βράδυ της Δευτέρας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Την εκλογή του Κώστα Τασούλα στη θέση του προέδρου της Βουλής και μάλιστα με ρεκόρ ψήφων στη Μεταπολίτευση ακολούθησε η επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, ενώ σε κυβερνητική σύσκεψη το απόγευμα καθορίστηκαν οι προτεραιότητες σε ό, τι αφορά στις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019, με προτεραιότητα να δίνεται στις 2.450 θέσεις που αφορούν στο υπουργείο Υγείας και θα καλυφθούν κυρίως από νοσηλευτές. Επίσης, να δρομολογηθούν άμεσα και να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Σε ό, τι αφορά στον ορισμό του κ. Σχοινά, ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ στην προεδρία της Κομισιόν κέρδισε στην «κούρσα» τον Αντώνη Σαμαρά από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει θέση αντιπροέδρου, όπως θα έπρεπε να συμβεί κανονικά από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς έχει διατελέσει πρωθυπουργός. Κρίσιμο είναι, επίσης, το χαρτοφυλάκιο που θ' αναλάβει ο Έλληνας Επίτροπος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει εξαρχής θέσει ως στόχο η Ελλάδα να έχει παραγωγικό χαρτοφυλάκιο.

Αύριο το πρωί, εξάλλου, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, το οποίο θ' αποφασίσει για τον ορισμό νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ, ενώ θα συσταθεί και θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, στα πρότυπα του Λευκού Οίκου. Αμέσως πριν από τη συνεδρίαση, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον μεγαλοεπενδυτή Πρεμ Γουάτσα (Fairfax), ο οποίος έχει ήδη επενδύσει σε ελληνικές εταιρείες και τη Eurobank και προφανές αντικείμενο της συνάντησης αυτής θα είναι η πιθανή αύξηση των τοποθετήσεών του στην Ελλάδα. Επίσης, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ως πρόβα τζενεράλε για το τριήμερο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ενώ θα εκλεγεί και τυπικά ως γραμματέας της Κ.Ο. ο Σταύρος Καλαφάτης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από το πρωί οι εκπρόσωποι των θεσμών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης, από τις οποίες εκπέμπεται για μία ακόμη φορά το μήνυμα ότι βασική προτεραιότητα είναι η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Όπως έγινε, επίσης, γνωστό, το φορολογικό νομοσχέδιο θα σπάσει εν τέλει σε δύο κομμάτια, εκ των οποίων το πρώτο - που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή - θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη φορολογία των επιχειρήσεων, τις αλλαγές στις 120 δόσεις και πιθανώς την πρώτη φάση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Send this to a friend