Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που το πάει ο Σόιμπλε; Έριξε βόμβα μεγατόνων για διπλό νόμισμα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει αναλύσει το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς να το έχει ακόμα υιοθετήσει – Δεν διαψεύδει ο εκπρόσωπός του, που παραπέμπει σε παλαιότερη δήλωση πως «γνωρίζουμε αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν σχολιάζουμε» Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βίολφγκανγκ Σόιμπλε ανέβασε σήμερα την πιθανότητα εφαρμογής διπλού νομίσματος για την Ελλάδα, εφόσον αποτύχουν οι […]

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει αναλύσει το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς να το έχει ακόμα υιοθετήσει – Δεν διαψεύδει ο εκπρόσωπός του, που παραπέμπει σε παλαιότερη δήλωση πως «γνωρίζουμε αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν σχολιάζουμε»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βίολφγκανγκ Σόιμπλε ανέβασε σήμερα την πιθανότητα εφαρμογής διπλού νομίσματος για την Ελλάδα, εφόσον αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, βάσει πληροφοριών που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του.

Ο Σόιμπλε φέρεται να ανέφερε την ιδέα επιβολής παράλληλου νομίσματος σε πρόσφατη συνάντηση, χωρίς πάντως να την υιοθετεί, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που την παρακολούθησαν και οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους. Στην ίδια σύσκεψη ο γερμανός υπουργός έφερε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, που χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της νομισματικής ένωσης, συμπληρώνουν.

Τα σχόλια αυτά υπονοούν ότι κάποιοι ήδη στην Γερμανία προετοιμάζονται για την χειρότερη εξέλιξη σχετικά με την Ελλάδα, την ώρα που η Καγκελάριος Μέρκελ επισήμως δηλώνει πως στόχος είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του ίδιου του κυρίου Σόιμπλε στην γαλλική εφημερίδα Les Echo, όπου ανέφερε πως «έχουμε υπ’ όψιν μας αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν τις σχολιάζουμε».

Οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι εισάγοντας ένα παράλληλο νόμισμα, όπως τα IOUs, θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός σεναρίου που θα εξελίσσεται και το αδιέξοδο σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας παραμείνει. Αναλυτές της Goldman Sachs πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει μια εργασία, βάσει της οποίας συνθήκες σαν αυτές της Κύπρου, του Μαυροβουνίου και του Κοσόβου, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.

Μπακογιάννη για μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα: Να ανοίξουμε με τεστ για να πάει ο κόσμος στα εξοχικά και τα χωριά του
Κρίσιμη εβδομάδα για… Πάσχα στο χωριό – Τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι γενικότερες συνθήκες καθυστερούν τις αποφάσεις
Γεννηματά κατά κυβέρνησης: «Επιδείξατε ανεπάρκεια και ανικανότητα» – 5 προτάσεις από το Κίνημα Αλλαγής για τον Τουρισμό
Γερουλάνος κατά κυβέρνησης: Τα έχει κάνει μαντάρα- Πιστεύει ότι θα αγοράσει τη χαμένη αξιοπιστία της με τα χρήματα της ΕΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άνοιγμα της εστίασης
Πελώνη για κορονοπάρτι: Κάνουμε έκκληση στην κοινωνική ευθύνη όλων να τηρήσουν τα μέτρα