Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Γιάνης ετοιμάζεται για varoufexit από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δηλητηριώδη βέλη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την συμφωνία που επετεύχθη ρίχνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Αυστραλίας διαπιστώνοντας πως οι ξένες δυνάμεις παίρνουν αυτή τη φορά τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας. Όπως φαίνεται ο π. υπουργός οικονομικών ετοιμάζεται για σύγκρουση με το μέγαρο Μαξίμου. «Αυτή είναι μια πολιτική της ταπείνωσης. Η […]

Δηλητηριώδη βέλη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την συμφωνία που επετεύχθη ρίχνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Αυστραλίας διαπιστώνοντας πως οι ξένες δυνάμεις παίρνουν αυτή τη φορά τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας. Όπως φαίνεται ο π. υπουργός οικονομικών ετοιμάζεται για σύγκρουση με το μέγαρο Μαξίμου.

«Αυτή είναι μια πολιτική της ταπείνωσης. Η τρόικα έκανε ότι μπορούσε για να κάνει τον Α. Τσίπρα να καταπιεί κάθε κριτική που διατύπωσε προς την τρόικα τα τελευταία πέντε χρόνια, όχι απλά αυτούς τους έξι μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά και τα πέντε χρόνια πριν από αυτό», σημείωσε.

«Αυτό δεν έχει τίποτε να κάνει με οικονομικά. Δεν σχετίζεται με το να μπει η Ελλάδα σε μια πορεία προς την ανάκαμψη. Είναι μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει την Ευρώπη και πάλι και ο πρωθυπουργός το ξέρει», πρόσθεσε.

«Στο πραξικόπημα [του 1967] η επιλογή του όπλου που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να πέσει η δημοκρατία ήταν τα τανκς.Αυτή τη φορά ήταν οι τράπεζες». Όπως ανέφερε, οι τράπεζες χρησιμοποιήθηκαν από τις ξένες δυνάμεις για να καταλάβουν την κυβέρνηση. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά παίρνουν τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας.

Πως αποτράπηκε σχέδιο Βαρουφάκη για σταδιακό Grexit την 5η Ιουλίου

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό πολιτικό περιοδικό-επιθεώρησηNewstatesman παραδέχεται πως είχε εισηγηθεί το βράδυ του δημοψηφίσματος ένα Grexit με  έκδοση παράλληλου νομίσματος (IOU) και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ σε περίπτωση που οι δανειστές τολμούσαν να κλείσουν τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την ώρα που έγινε γνωστή η επικράτηση του ΟΧι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, έξι μέλη της κυβέρνησης κλήθηκαν να ψηφίσουν επί του σχεδίου του. Μόνο δύο ψήφισαν υπέρ, όμως. Τέσσερις ψήφισαν κατά και ο κ. Βαρουφάκης δεν μπόρεσε να πείσει τον κ. Τσίπρα. Κατόπιν αυτού, η αποχώρησή του από την κυβέρνηση ήταν αναπόφευκτη.

«Εκείνο το βράδυ η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η επιθυμία του λαού, εκείνο το δυνατό ΟΧΙ, δεν έπρεπε να ενεργοποιήσει το σχέδιό μου» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του.

«Αντιθέτως, έπρεπε να οδηγήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις. Στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό μας να δέχεται πως οτιδήποτε συμβεί, οτιδήποτε και να κάνει η άλλη πλευρά, δεν πρέπει να αντιδράσει συγκρουόμενος μαζί τους. Κι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι σταματάς την διαπραγμάτευση…»

Δένδιας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική»
Μητσοτάκης από Διώρυγα Κορίνθου: Τα έργα αποτελούν έναυσμα για τη συνολικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής
Συνεδρίαση ΚΟ ΚΙΝΑΛ: Η γκρίνια για τα ποσοστά, τις κλειστές διαδικασίες και… το ΠΑΣΟΚ
Ο Τσίπρας αποφεύγει τις λακκούβες κι επιλέγει τον “άλλο δρόμο”
Μητσοτάκης: «Εργαστήκαμε ακούραστα για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας»
Μενδώνη στη Βουλή: Καμία πινακίδα στην Ακρόπολη – Θα αναρτηθεί μαρμάρινη επιγραφή με ονόματα Γλέζου, Σάντα