Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Ζεσταίνονται οι μηχανές» στο Κίνημα Αλλαγής εν όψει του Συνεδρίου

Δυναμικό ξεκίνημα στην κοινωνία και τον προοδευτικό χώρο φιλοδοξεί να κάνει το «κίνημα αλλαγής» που την ερχόμενη Κυριακή περίπου 1.200 στελέχη θα συναντηθούν όλοι μαζί για να «εγκαινιάσουν» το νέο ξεκίνημα ενόψει του συνεδρίου.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν  στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς, θα συγκεντρωθούν για να ακούσουν τους επικεφαλής των κομμάτων να θέτουν τους πολιτικούς , ιδεολογικούς και οργανωτικούς στόχους ενώ πρώτη η Φώφη Γεννηματά θα περιγράψει στην πρώτη αυτή πανηγυρική συνάντηση , το στοίχημα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Πλην της προέδρου του υπό σύσταση νέου φορέα αναμένεται να πάρουν το λόγο και οι υπόλοιποι αρχηγοί ενώ παρόντες θα είναι και όλοι οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς που έλαβαν μέρος στις εκλογές. Μαζί με την Φώφη Γεννηματά, θα είναι ο  Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος ,  Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης ,  Απόστολος Πόντας, και πολλά άλλα στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές, στελέχη που εκπροσωπούν φορείς της κοινωνίας καθώς και μέλη όλων των κομμάτων που θα συμμετέχουν στην Οργανωτική επιτροπή συνεδρίου (ΟΕΣ).

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα μέλη της ΟΕΣ μετά από πολλές συζητήσεις και διαβουλεύσεις του επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου γραμματέα της Κ.Ο κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, με όλες τις πλευρές, κατέληξαν στη σύνθεση της, η  οποία θα ανακοινωθεί εκτός απροόπτου αύριο Σάββατο και ο αριθμός των μελών της θα ξεπερνά τα 550 άτομα.

Εκτός από την οργανωτική διαδικασία που προβλέπεται μέχρι το συνέδριο και θα αναλυθεί από τους ομιλητές, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ αναμένεται να μιλήσει γενικότερα για τις πολιτικές εξελίξεις σε ότι αφορά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Νέα Δημοκρατία. Θα κινηθεί ανάμεσα στους δύο μονομάχους που θέλουν να μονοπωλούν την κοινωνία με ψεύτικα διλήμματα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να ασκήσει και σκληρή κριτική στο θέμα με το οποίο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στο όνομα των Σκοπίων και θα κάνει λόγο για «μυστική διπλωματία», επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της σε ότι αφορά το όνομα περί σύνθετης ονομασίας. Θα ξεκαθαρίσει όμως ότι περιμένει να ακούσει πρώτα τις προτάσεις της κυβέρνησης η οποία δεν μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στην συνέχεια να μιλήσει υπεύθυνα και ολοκληρωμένα.

Send this to a friend