Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Exit Polls: Στα χέρια των κομμάτων το πρώτο δείγμα από τα εκλογικά κέντρα – Τι δείχνει το πρώτο κύμα

«Κόκκινο» χτυπάει η αγωνία στα κομματικά επιτελεία για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας με τα εκλογικά κέντρα να έχουν ανοίξει από το πρωί στις 07.00 και παράλληλα τη διαδικασία για τη διαμόρφωση των exit polls να εξελίσσεται κανονικά.

«Κόκκινο» χτυπάει η αγωνία στα κομματικά επιτελεία για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας με τα εκλογικά κέντρα να έχουν ανοίξει από το πρωί στις 07.00 και παράλληλα τη διαδικασία για τη διαμόρφωση των exit polls να εξελίσσεται κανονικά.

Όπως φαίνεται από το πρώτο κύμα, η συμμετοχή του κόσμου είναι αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα της ώρας, υπάρχει μια διαφορά που έχει διαμορφωθεί υπέρ του πρώτου κόμματος, ωστόσο επειδή η ροή ψηφοφόρων είναι συνεχόμενη, τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι στιγμής όσον αφορά στην τελική έκβαση. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως και το Κίνημα Αλλαγής έχει καθαρό προβάδισμα για 3η θέση έναντι της Χρυσής Αυγής.

Πάντως, μια πιο καθαρή εικόνα θα υπάρχει αργά το μεσημέρι με το δεύτερο κύμα των Exit Polls, μετά τις 16.00.

Σημειώνεται, πως τα οριστικά αποτελέσματα των exit polls για τις Ευρωεκλογές 2019 θα ανακοινωθούν στις 19:00, την ώρα δηλαδή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Και τα αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα μέχρι τις 22.00, όταν και θα υπάρχουν επισήμως αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Φτος θα υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή, καθώς όλα τα κανάλια (Alpha, ANT1, Open Beyond, Star και ΣΚΑΪ) θα προβάλλουν κοινά αποτελέσματα, δηλαδή ένα exit poll.

Από την πλευρά της η ΕΡΤ, δεν θα παρουσιάσει exit poll, αλλά μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον φιλοξενούμενο εκλογικό αναλυτή, Ηλία Νικολακόπουλο.

Aναλυτικά, κοινό exit poll για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2019 θα παρουσιάσουν τα κανάλια το βράδυ της Κυριακής, στις 19:00 οπότε και κλείνουν οι κάλπες.

Το exit poll για τις εκλογές αναμένεται να παρουσιάσουν ΑΝΤ1, Alpha, Open, One Channel, Star και ΣΚΑΪ.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν διαμορφώσει, εξάλλου, το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν ειδικές εκπομπές για τις εκλογές.

Όσον αφορά στο exit poll, θα μεταδοθεί στις 19:00 και όπως συνηθίζεται τελευταία της κρίσης θα είναι κοινό για όσα κανάλια συμμετέχουν.

Ο ΑΝΤ1 θα συμμετάσχει στο exit poll με την εταιρεία Marc και ο διευθύνων σύμβουλος Θωμάς Γεράκης θα παρουσιάσει τα στοιχεία.

Ο Alpha συνεργάζεται με τη Metron Analysis και τα αποτελέσματα του exit poll θα ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στράτος Φαναράς.

Το Open θα μεταδώσει το exit poll με τον διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστα Παναγόπουλο.

Το Star συνεργάζεται με την MRB και τον Δημήτρη Μαύρο.

Όσο για τον ΣΚΑΪ, παρότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα μεταδώσει «μεγάλη δημοσκόπηση», εντούτοις τελικώς θα συμμετάσχει στο κοινό exit poll, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του σταθμού. Το αποτέλεσμα θα μεταδώσει ο Γιώργος Αράπογλου από την PulseRC.

Το One Channel παρότι προς το παρόν μεταδίδει πρόγραμμα μόνο μέσω διαδικτύου και από τις ιδιωτικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova, αναμένεται να συμμετάσχει στο exit poll.

Τέλος, η ΕΡΤ σε συνεργασία με την Κάπα Research θα μεταδώσει πρόθεση ψήφου των πολιτών. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 15 Μαΐου, στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης θα βρίσκεται «ο γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος» ο οποίος, όπως σημειώνεται, «δίνει την πρώτη εκτίμηση για την ετυμηγορία της κάλπης, σχολιάζει και αναλύει τα αποτελέσματα και παρουσιάζει τα στοιχεία-"κλειδιά" της ψήφου στις ευρωεκλογές».

Send this to a friend