Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ευρωεκλογές 2019: Μέχρι πόσους σταυρούς μπορούμε να βάλουμε

Στις 26 Μαϊου 2019 θα πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές, με σταυρό προτίμησης. Όπως προβλέπεται οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν έως τέσσερις υποψηφίους.

Στις 26 Μαϊου 2019 θα πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές, με σταυρό προτίμησης. Όπως προβλέπεται οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν έως τέσσερις υποψηφίους.

O εκλογέας θα πρέπει να αναγράψει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της επιλογής του μέχρι και τέσσερις σταυρούς (4) υποψηφίων της προτίμησής του από τον ίδιο συνδυασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Συνολικά κάθε συνδυασμός, που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές έχει δικαίωμα να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο μέχρι και 42 υποψηφίους, αριθμό δηλαδή διπλάσιο από εκείνο των 21 ευρωβουλευτών που εκλέγει η Ελλάδα.

Ευρωεκλογές 2019: Τι… «βλέπουν» οι Financial Times

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, υπολογίζεται πως αναμένεται να κατακτήσει 10 έδρες στο νέο ευρωκοινοβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται πως θα κερδίσει 7 έδρες, η Χρυσή Αυγή 2, και από μία το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

Παράλληλα, η αρθρογράφος των FT κάνει την πρόβλεψη πως στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν πρόωρες εθνικές εκλογές ταυτόχρονα ή με διαφορά μιας εβδομάδας από τις ευρωεκλογές, θεωρώντας ως κομβικό παράγοντα την υψηλή ανεργία που συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα.

«Η χώρα εξέρχεται από δεκαετή ύφεση, αλλά με την ανεργία που εξακολουθεί να υπερβαίνει το 18% και μια άνευ προηγουμένου έξοδο ειδικευμένων νέων εργαζομένων σε άλλες χώρες της ΕΕ, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης θα είναι το πρωταρχικό ζήτημα και στις δύο εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στις ευρωεκλογές το 2014 και κέρδισε δύο γενικές εκλογές το 2015, να υστερεί έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Send this to a friend