Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φαεινή ιδέα – λαιμητόμος μισθών από τον Βαρουφάκη! Το έλεγε από το 2011

Αυτόματο κοφτήρι -γκιλοτίνα σε μισθούς και συντάξεις υπόσχεται ο Βαρουφάκης – Παλιά, φαεινή ιδέα του 2011, έμπνευση από την πλατεία των αγανακτισμένων Οριζόντιες περικοπές, που θα επιβάλλονται αυτόματα και αιφνιδιαστικά σε όλες τις κρατικές δαπάνες, χωρίς να εξαιρούνται μισθοί και συντάξεις, τάζει τώρα η κυβέρνηση στους δανειστές, προκειμένου να κλείσει συμφωνία και να γεφυρώσει το […]

Αυτόματο κοφτήρι -γκιλοτίνα σε μισθούς και συντάξεις υπόσχεται ο Βαρουφάκης – Παλιά, φαεινή ιδέα του 2011, έμπνευση από την πλατεία των αγανακτισμένων

Οριζόντιες περικοπές, που θα επιβάλλονται αυτόματα και αιφνιδιαστικά σε όλες τις κρατικές δαπάνες, χωρίς να εξαιρούνται μισθοί και συντάξεις, τάζει τώρα η κυβέρνηση στους δανειστές, προκειμένου να κλείσει συμφωνία και να γεφυρώσει το χάσμα που τους χωρίζει για τα μέτρα λιτότητας που θα πρέπει να λάβει το 2016.

Τη νέα πρόταση κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης χθες στο Eurogroup,. Σύμφωνα με την πρόταση το συμβούλιο δημοσιονομικής πολιτικής  θα ελέγχει …. 52  φορές τον χρόνο την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού και, μόλις με την υποψία και μόνον για αποκλίσεις και υστέρηση που θα εξαφανίσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα, θα ενεργοποιεί αυτόματα «κόφτη» σε όλες τις κρατικές δαπάνες!

[adsense]

Πρόκειται για μια παλιά ιδέα του Γ. Βαρουφάκη. Δυστυχώς δεν βρήκαμε τη σχετική συνέντευξη του στο youtube. Ήταν στις ημέρες δόξας των αγανακτισμένων όταν ο τότε σταρ της πλατείας συντάγματος εμφανίζονταν καθημερινά (όχι κάτι διαφορετικό από σήμερα) στα κανάλια διακινώντας τις… εναλλακτικές λύσεις του.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους τι διαφορετικό θα έκανε από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010 έλεγε: “Α, μα είναι πάρα πολύ απλό. Θα έκανα στάση πληρωμών στους δανειστές και μετά θα ισοσκέλιζα τον προϋπολογισμό. (σημείωση : το έλλειμμα ήταν 15,6% δηλαδή 36 δις μείον για να υπάρξει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός) . Και να πώς θα το έκανα: Θα έκανα ένα αυτόματο σύστημα το οποίο θα έκοβε δαπάνες, μισθούς, συντάξεις οριζόντια μέχρι να φτάσουμε να έχουμε τα ίδια έσοδα και έξοδα και να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας”.

Ισχυρό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΧΡΩΠΕΙ
Επίδομα 534 ευρώ: Καταβάλλεται αύριο σε 4.226 δικαιούχους – Ποιους αφορά
Ελλάκτωρ: Με το βλέμμα στην γενική συνέλευση της Πέμπτης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τέλος οι αιτήσεις – Την Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές σε δικαιούχους
AirBnb: Ξεκινούν ελέγχους για αδήλωτα από την ΑΑΔΕ – Τα πρόστιμα
«Μπαράζ» πληρωμών: Καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα και αποζημιώσεις στους δικαιούχους