Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Φίλε πριν «ρίξεις την πέτρα» θυμήσου (ή μάθε) πως κι αυτοί άνθρωποι είναι...

Φίλε πριν «ρίξεις την πέτρα» θυμήσου (ή μάθε) πως κι αυτοί άνθρωποι είναι…

Φίλε πριν «ρίξεις την πέτρα» θυμήσου (ή μάθε) πως κι αυτοί άνθρωποι είναι…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

To πρωινό της Παρασκευής μας βρήκε να ασχολούμαστε με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Όχι για κάποια επιτυχία του μέσα στα κορτ. Άλλωστε ο Έλληνας τενίστας... χαιρέτισε νωρίς κι άδοξα το τουρνουά Γουίμπλεντον που είναι σε εξέλιξη. Μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ήταν η αιτία που μια ηλιόλουστη ημέρα ξέσπασε «βροχή από σχόλια».

Ο ίδιος θεώρησε το... τιτίβισμά του χιουμοριστικό. Άλλοι έκαναν λόγο για ένα αδιάφορο σχόλιο με... φτηνό χιούμορ. Και πολλοί ήταν αυτοί που το διάβασαν ως «ρεσιτάλ σεξισμού». Κάπως έτσι ο Τσιτσιπάς αναδιπλώθηκε και το... μάζεψε/έσβησε «γρήγορα-γρήγορα» όταν είδε ότι η κατάσταση πάει να ξεφύγει. Προφανώς ήταν λάθος. Προφανώς το κατάλαβε. Προφανώς στην εποχή των social media όλοι... διψούν για να κράζουν, να προσβάλλουν, να κάνουν την τρίχα-τριχιά και πάει λέγοντας.

Η απαξίωση είχε την τιμητική της, προς το πρόσωπο ενός αθλητή που πριν 2-3 βδομάδες όλη η Ελλάδα αποθέωνε και τον πρόβαλλε ως πρότυπο. Δεν έγινε κάτι πρωτόγνωρο. Έτσι είμαστε ως λαός, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, θα ξαναγίνει στο μέλλον. Ίσως όμως το περιστατικό με τον Τσιτσιπά θα πρέπει σε άλλους να θυμίσει και σε άλλους να μάθει κάτι. Πως οι αθλητές όσο ψηλά κι αν έχουν φτάσει είναι πρώτα και πάνω από όλα άνθρωποι. Με τα καλά τους, αλλά και τα άσχημά τους. Με πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Με λάθη και πάθη. Το αλάθητο δεν το έχει κανείς ακόμη. Οπότε κι όλο αυτό το περί... προτύπων μερικές φορές πάει και περίπατο. Καλό είναι να το θυμόμαστε κάθε φορά, πριν σηκώσουμε την πέτρα και... λιθοβολίσουμε, επειδή απλά αλλιώς τα έχουμε πλάσει στο μυαλουδάκι μας!

Send this to a friend