Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

Φίλης: Δεν πρέπει να αλλάξει η διάταξη για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Κατά της αλλαγής της διάταξης για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που προβλέπεται στην πρόταση για τον νέο Ποινικό Κώδικα τάχθηκε ο Νίκος Φίλης.

Κατά της αλλαγής της διάταξης για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που προβλέπεται στην πρόταση για τον νέο Ποινικό Κώδικα τάχθηκε ο Νίκος Φίλης.

Αναφερόμενος στη δήλωση Κυρίτση «δεν θυμάμαι να έχει πεθάνει κάποιος από μολότοφ» ο κ. Φίλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, είπε ότι «είναι θέμα προσωπικού ταμπεραμέντου το πώς μιλάει ο καθένας» ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ ότι «στήνει μικροκομματικό καβγά με πτώματα».

Ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη που ζήτησε το λόγο από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι καθυστερούν ορισμένες δικαστικές υποθέσεις, ενώ άλλες, όπως εκείνες που είναι σε βάρος του, «τρέχουν», ο πρώην υπουργός απάντησε «δεν έχει βάση αυτό που λέει ο Πολάκης ότι υπάρχει καθυστέρηση στη Δικαιοσύνη σε σημαντικές υποθέσεις;». Υποστήριξε, δε, ότι η απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου «πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία» είναι «εντός συντάγματος γιατί έχουμε την κυβέρνηση αλλά οι μηχανισμοί που ελέγχουν διάφορους μηχανισμούς του κράτους παραμένουν».

Σχολίασε, επίσης, ότι «ορθώς έστειλε η Δικαιοσύνη τον φάκελο στη Βουλή για το ζήτημα της τηλεφωνικής υποκλοπής του Γιάννη Στουρνάρα (σ.σ. από τον Παύλο Πολάκη)» ερωτώμενος «όλες οι άλλες δικογραφίες που καθυστερούν και αφορούν το δημόσιο συμφέρον τι να πούμε γι' αυτό;».

Ειδικά για το θέμα της καταγραφής του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «εάν αποδειχθεί η καταγραφή είναι λάθος, είναι κακούργημα με την ισχύουσα νομοθεσία και θα γίνει πλημμέλημα με τον κώδικα που προωθείται».

Ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε και για τη φημολογούμενη παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ότι «δεν νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα διαπλοκής. Ο κ. Κόκκαλης έχει δική του διαδρομή, πρωτοστάτησε στην υποδοχή των προσφύγων στον Πειραιά».

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «προγραμματισμό νίκης» στις ευρωεκλογές υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών». «Θα πάμε σε ντέρμπι γιατί υπάρχει η συνείδηση των πολιτών. Αν υπάρχει συμμετοχή στις κάλπες δεν θα πάει καλά η ΝΔ, αν έχει μεγάλη αποχή βλέπουμε».

Ο κ. Φίλης υποστήριξε, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν θα γίνει κάτι αντίγραφο κάποιου που χρεοκόπησε τη χώρα.

Send this to a friend