Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος: Παραλήρημα σε βίντεο για τον κορονοϊό! «Μας μεταχειρίζονται ως μπαταρίες…»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανερυθρίαστος ο Φίλης διαλύει το νόμο Διαμαντοπούλου και επαναφέρει στη διοίκηση των ΑΕΙ τους φοιτητές

Φαίνεται πως στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να "ξηλώσει" ό, τι είχε γίνει στην Εκπαίδευση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ όπως ομολόγησε κυνικά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης "ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι στον αντίποδα των δικών μας προτεραιοτήτων"...

Φαίνεται πως στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να “ξηλώσει” ό, τι είχε γίνει στην Εκπαίδευση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ όπως ομολόγησε κυνικά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης “ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι στον αντίποδα των δικών μας προτεραιοτήτων”.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Φίλης φαίνεται πως προωθεί την επαναφορά των φοιτητών στις διοικήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ο κ. Φίλης παραχώρησε συνέντευξη στην Καθημερινή, λέγοντας πως «ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι στον αντίποδα των δικών μας προτεραιοτήτων, όχι μόνο διότι εξυπηρετεί τη λογική «πανεπιστήμιο-επιχείρηση» αλλά διότι αποδείχθηκε μη λειτουργικός. Ως προς τα Συμβούλια, τι παρήγαγαν; Πότε αξιολογήθηκαν, πότε έστω αυτοαξιολογήθηκαν; Παρατείναμε τη θητεία τους μέχρι το 2017 γιατί θέλαμε η πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει. Σημειώνω τη σύμπτωση: ορισμένα μέλη Συμβουλίων παραιτήθηκαν την ημέρα ψήφισης του ν/σ για την εκπαίδευση, δίνοντας την εντύπωση πολιτικού αντιπερισπασμού για να βοηθηθεί ο κ. Μητσοτάκης. Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση με τα Συμβούλια. Αλλοι την επέλεξαν».

Αναφερόμενος στις αλλαγές του νόμου τόνισε ότι «υπάρχει αίτημα για επαναφορά του πρυτανικού συμβουλίου, το οποίο είναι εύλογο. Το συζητάμε γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διοίκησης των πανεπιστημίων. Επίσης, οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετάσχουν στη λειτουργία των πανεπιστημιακών οργάνων, όπως άλλωστε ισχύει σε πολλές άλλες χώρες».

Μητσοτάκης: «Αύριο θα ανακοινώσω νέα μέτρα»
Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης, ένα βήμα πριν από το καθολικό lockdown
Σενάρια για νέα μέτρα ή και lockdown φέρνει η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Τι λένε οι ειδικοί και τι σκέφτονται στην κυβέρνηση
Γεωργιάδης: Είναι προδότες όσοι δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό
Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη
Δημοσκόπηση GPO: Σχεδόν 15 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Το 70% δεν θέλουν lockdown