• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 02:52

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Βόμβα» Φίλη, που καλεί σε παραίτηση τον Καμμένο! «Δεν μπορεί να παραμείνει υπουργός»

«Δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση», λέει ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για τον ΥΠΕΘΑ και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, που διαφωνεί με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

«Όταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και «καρφώνοντας» τον κ. Καμμένο.

«Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας», ανέφερε επίσης ο κ. Φίλης. Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια ιστορική συμφωνία που μόνο καλά θα φέρει για τη χώρα. Το πρώτο θεσμικό ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για λύση του σκοπιανού. Θα σχολιάσω τη θέση του κ. Καμμένου τη μέρα της ψηφοφορίας».

Αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τόνισε πως «οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει, αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα». Ως προς την ψηφοφορία στη Βουλή ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. Δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι διολισθαίνει στον εθνικισμό σε αντίθεση με τον πατέρα του που προσπάθησε να λύσει το σκοπιανό και τον επέκρινε για προσπάθεια εμπλοκής του ΠτΔ σε μικροκομματικά παιχνίδια. Είπε επίσης ότι δεν έχουν καμία σημασία όσα λέει ο κ. Λεβέντης (ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του ΠτΔ).

Send this to a friend