Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέο "άδειασμα" Φίλη σε κυβέρνηση: Το Υπερταμείο καθιστά τη χώρα μας αποικία χρέους

Νέες αιχμές από τον Νίκο Φίλη στην κυβέρνηση αναφορικά με την οικονομική της πολιτική, με αφορμή τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Όπως επισήμανε ο κ . Φίλης, τα αντίμετρα δεν ισοσκελίζουν τη μείωση των εισοδημάτων των συνταξιούχων και των μισθωτών ενώ υποστήριξε ότι το Υπερταμείο καθιστά τη χώρα μας αποικία χρέους.

«Μίλησε με ειλικρίνειά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Είπε ότι λιτότητα θα συνεχιστεί. Λιγότερη αλλά θα είναι λιγότερα λιτότητα», είπε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι θα συνεχιστεί η μείωση των εισοδημάτων που αφορά τους συνταξιούχους και τους έμμισθους με τη μείωση του αφορολογήτου. «Υπάρχουν αντίμετρα αλλά αφορούν άλλους. Δεν πρόκειται αυτοί να πάρουν τα αντίμετρα», επισήμανε, απαντώντας ουσιαστικά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος λίγο νωρίτερα δείχνοντας πίνακες με τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπονται συμπέρανε ότι τα αντίμετρα είναι περισσότερα!

Σχολιάζοντας στη συνέχεια, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έστω και τα συρρικνωμένα δεν εκτελούνται. «Το ίδιο θα συμβεί και 3,5% πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια», είπε και εκτίμησε πως «χωρίς ρύθμιση του χρέους είναι δύσκολο να υπάρξουν μεγάλες ιδιωτικές επενδύσει στη χώρα μας».

Σχετικά με τις υποσχέσεις για μείωση της φορολογίες, ο κ. Φίλης αναρωτήθηκε «για ποιες επιχειρήσεις θα υπάρξει μείωση της φορολογίας για μεγάλες ή μικρές» και προσέθεσε: «μήπως η μείωση του ΦΠΑ θα πρέπει να είναι προτεραιότητα». «Μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη αν μειώνουμε τους συντελεστές για τις επιχειρήσεις και αυξάνουμε για τους μικρούς», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για το Υπεραταμείο ο Ν. Φίλης υποστήριξε ήταν ξεκάθαρος: είπε ότι με οποιαδήποτε μορφή του και ονομασία συνιστά ότι η χώρα μας είναι αποικία χρέους, είτε για αξιοποίηση είτε για ξεπούλησε.

Send this to a friend