Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ντροπιαστικό περιστατικό: Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται – Ήταν, είναι και θα είναι η ατμομηχανή της παράταξης

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Φώφη Γεννηματά έβαλε τέρμα στα σενάρια διάλυση; των κομμάτων που μετέχουν στην ΔΗΣΥ καταστώντας σαφές σε όλους πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την ατμομηχανή της παράταξης.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Φώφη Γεννηματά έβαλε τέρμα στα σενάρια και τις φήμες που ήθελαν τη διάλυση των κομμάτων που μετέχουν στην ΔΗΣΥ καταστώντας σαφές σε όλους πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την ατμομηχανή της παράταξης και ως εκ τούτου θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Αυτό τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην πρώτη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ μετά το συνέδριο όπου αναλύθηκαν οι στόχοι και ο σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής της ΚΟΕΣ βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε παράλληλα τη λειτουργία ενιαίου πολιτικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα μετέχουν : Η γραμματεία της ΚΟΕ, η επιτροπή τήρησης καταστατικού (ΕΚΑΠ) καθώς και η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά στην ομιλία της, αναφέρθηκε στο μέλλον της παράταξης και έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. «Τα δύσκολα είπε, έχουν μείνει πίσω. Στόχος μας είναι η πολιτική ανατροπή με αυτόνομη πορεία και στρατηγική, αυτό αποτελεί απόφαση όλων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ και της συμπαράταξης και γι αυτό το λόγο η παράταξη είναι εδώ για να προσφέρει λύσεις και απαντήσεις που έχει ανάγκη η χώρα από την δήθεν αριστερά όπως αυτή εκφράζεται από την πολιτική τους ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».

Στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε εδώ και λίγο χρονικό διάστημα μία υφέρπουσα παραφιλολογία από διάφορα κέντρα εκτός του κόμματος που πίεζαν για διάλυση των κομμάτων που μετέχουν στην ΔΗΣΥ και από το μηδέν η δημιουργία νέας παράταξης στην ενιαία κεντροαριστερά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε σαφές σε όλους τους τόνους ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει: Το ΠΑΣΟΚ είπε, ήταν , είναι και θα είναι η ατμομηχανή της παράταξης και στην 3η Σεπτέμβρη με σεβασμό στην ιστορία θα χαράξουμε το μέλλον. Η παράταξη που δημιουργούμε είναι παράταξη πρωταγωνιστής του πολιτικού συστήματος και αξιακά θα βάλουμε όλοι το « εμείς» της παράταξης πάνω από το «εγώ» και πρόσθεσε λέγοντας: Λέμε ναι στην πολυσυλλεκτικότητα όχι στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.

 Να είναι ένας υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ

Στη συνέχεια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, πραγματοποιήθηκε άλλη συνεδρίαση του επικεφαλής της ΚΟΕΣ Βασίλη Κεκγέρογλου με τους τομείς δράσεις καθώς και με τη Ν. ΠΑΣΟΚ. Το μήνυμα που εξέπεμψαν από τη Ν. ΠΑΣΟΚ στελέχη της είναι ενόψει της επετείου της 3η Σεπτέμβρη το κλίμα ήταν εξαιρετικά θερμά και ειπώθηκε από ορισμένους ότι ενόψει των εκλογικών διαδικασιών για το νέο φορέα, το ΠΑΣΟΚ να εκφραστεί με έναν υποψήφιο τη φώφη Γεννηματά και όχι και από άλλα στελέχη που αποτελούν σπλάχνα του κόμματος . Μάλιστα κάποιο από τα στελέχη της Νεολαίας είπε χαρακτηριστικά: Πως θα σας φαινόταν αν από το Ποτάμι υπήρχε και άλλος υποψήφιος εκτός του Σταύρου Θεοδωράκη.

Επίσης, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Ντερέκας, μιλώντας προς τα μέλη της γραμματείας της ΚΟΕΣ, έκανε την εξής πρόταση που υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη ομόφωνα: Όσοι είναι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΔΗΣΥ να είναι με σταυρό προτίμησης, πρόταση που έγινε αποδεκτή απ όλους και υιοθετήθηκε ως πρόταση του ΠΑΣΟΚ προς την επιτροπή Αλιβιζάτου που θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη σε ότι αφορά τις διαδικασίες που απαιτούνται ενόψει των εκλογών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Διέρρευσαν τα πρακτικά – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά το υπ. Υγείας
ΣΥΡΙΖΑ: «Τα πρακτικά επιβεβαιώνουν πως μοναδικός υπεύθυνος για το εξάμηνο lockdown είναι ο κ. Μητσοτάκης
Δένδιας: «Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Άγκυρα κάτω από το χαλί»
Δένδιας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική»
Μητσοτάκης από Διώρυγα Κορίνθου: Τα έργα αποτελούν έναυσμα για τη συνολικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής
Συνεδρίαση ΚΟ ΚΙΝΑΛ: Η γκρίνια για τα ποσοστά, τις κλειστές διαδικασίες και… το ΠΑΣΟΚ