Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Φωτίου: Πήγα στην ΑΣΟΕΕ να διασφαλίσω την ασφάλεια των φοιτητών - Είναι αδιέξοδος ο κύκλος της καταστολής

Πήγε στην ΑΣΟΕΕ για να συμπαρασταθεί στους φοιτητές που αντιδρούσαν στην επέμβαση των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο, δήλωσε σήμερα στη βουλή ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

Πήγε στην ΑΣΟΕΕ για να συμπαρασταθεί στους φοιτητές που αντιδρούσαν στην επέμβαση των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο, δήλωσε σήμερα στη βουλή ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, «όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα η πρώτη μου αντίδραση προσωπικά είναι να πάω εκεί που συμβαίνουν ως βουλευτής για να διασφαλίσω την ασφάλεια και τη ζωή των φοιτητών. Οπως ξέρετε το πανεπιστημιακό άσυλο είναι έννοια σύμφυτη από την αρχαιότητα με την κουλτούρα και αντίληψη του ελληνικού λαού και κατοχυρώθηκε στη συνολική αντίληψη του λαού μετά τον αγώνα του Πολυτεχνείου και την πτώση της Χούντας που θα γιορτάσουμε την Κυριακή. Σας το είχα πει τον Ιούλιο όταν ψηφίζατε την κατάργηση του ασύλου σας είχα πει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να καταργήσετε εσείς με νομοθετικές πράξεις το άσυλο γιατί είναι ευρύτερη έννοια εμπεδωμένη στο λαό».

Στη συνέχεια, η κ. Φωτίου επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ανοίγει ένα κύκλο έντασης και βίας που δεν οδηγεί πουθενά. «Υπήρξα 40 χρόνια καθηγήτρια του Πολυτεχνείου και έχω δει πολλές κυβερνήσεις τι έκαναν ειδικά στο Πολυτεχνείο με το φαύλο κύκλο της έντασης και της αστυνομοκρατίας που δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να το έχετε όλοι στο μυαλό σας να διασφαλίσετε τους όρους ώστε να μην πάθει κανείς τίποτα γιατί όταν πυροδοτείτε τους κύκλους της έντασης και του αυταρχισμού δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα έχουμε προβλήματα.Η κυβέρνηση της ΝΔ που ήρθε με το σύνθημα της ενότητας επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό όχι μόνο στο μεταναστευτικό αλλά τώρα και στα πανεπιστήμια. Επιχειρείται να διχάσετε τα ελληνικά παν/μια σε καλούς και κακούς καθηγητές, καλούς και κακούς διδάσκοντες καλές και κακές Συγκλήτους. Είναι το μεγαλύτερο λάθος. Είναι αδιέξοδος και ο κύκλος της καταστολής φέρνει συνεχώς νέες εντάσεις», είπε η Θεανώ Φωτίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της νέας Δημοκρατίας Σπύρος Λιβανός απάντησε στην κυρία Φωτίου, αναφέροντας: «Μήπως θέλετε ένα άσυλο για τα όπλα, τις γιάφκες, τις εγκληματικές ομάδες; Είστε ευχαριστημένοι με αυτό που αφήστε πίσω ως ελληνικό πανεπιστήμιο; Πρέπει να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια ; Θέλετε να έχουμε ανοιχτά πανεπιστήμια; Θέλετε τελικώς πανεπιστήμια που να καλωσορίζουν τους μπαχαλάκηδες».

Send this to a friend