Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Σαρώνει» την Περιφέρεια η ΝΔ

«Φουλ επίθεση» από τον Μητσοτάκη που ετοιμάζεται ακόμη και για εκλογές

Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να στηρίζουν το πολυνομοσχέδιο της τρίτης αξιολόγησης, που περιέχει μερικές από τις πιο συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί στη χώρα, αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία ήρθε για να μείνει πάση θυσία στην καρέκλα του βουλευτή και του υπουργού και να αποφύγει οποιαδήποτε αφορμή για πρόωρες εκλογές.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Μια τέτοια «μπετόν αρμέ» κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται πως θα επιβεβαιωθεί  και τη Δευτέρα το βράδυ στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, παρά τις γκρίνιες που καταγράφονται, γιατί όπως είπε στέλεχος της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «γαυγίζουν αλλά δεν δαγκώνουν».

Η σταθερή υποστήριξη που παρέχουν οι βουλευτές, σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση δεν εφησυχάζει τη ΝΔ και δεν την αποτρέπει να ξεκινήσει την προεκλογική οργάνωση της, σε όλη τη χώρα για τις εθνικές εκλογές, αλλά και για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2019.

Στην Πειραιώς εκτιμούν πως ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει αιφνιδιασμό μέσα στο 2018 είτε πριν το καλοκαίρι, είτε μετά, με αφορμή τις τελικές διαπραγματεύσεις για την επομένη μέρα και θα παίξει πολιτικά παιγνίδια με το Σκοπιανό, προκειμένου να εγκλωβίσει την αξιωματική αντιπολίτευση, που χειρίστηκε αυτό το εθνικό ζήτημα για χρόνια.

Γι’ αυτό στη συνάντηση των τομεαρχών ο κ. Μητσοτάκης ανέθεσε στα στελέχη του  συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας με στόχο την εκλογική  προετοιμασία της Νέας Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε τη θέση του στο Σκοπιανό.

Βλέποντας την προσπάθεια της κυβέρνησης και του επιτελείου του κ. Τσίπρα να «σπέρνει ζιζάνια», σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα στη ΝΔ και να την καταστήσει μέρος ενός μικροπολιτικού σχεδιασμού, άλλαξε τακτική. Μίλησε ανοικτά, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας. Δήλωσε ότι «η γραμμή του Βουκουρεστίου είναι η εθνική γραμμή της χώρας και είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να διεκδικήσουμε. Ό, τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε είναι ευπρόσδεκτο» και πως δεν πρόκειται να μετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, «αν η κυβέρνηση δεν προσέλθει με ενιαία θέση».

Με αυτή την κίνησή του, ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά, πως καλύπτει το εσωκομματικό του μέτωπο και ταυτόχρονα λύνονται τα χέρια του, για να αναδείξει το ενδοκυβερνητικό πρόβλημα με τις διαφορετικές γραμμές στο Σκοπιανό και να καταγγέλλει τη μυστική διπλωματία του κ. Κοτζιά και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες  απόψεις του κ. Καμμένου στο εθνικό ζήτημα.

Το δεύτερο που προσβλέπει η Πειραιώς είναι η ανανέωση του κόμματος και στην Περιφέρεια. Ο κ. Μητσοτάκης ανέθεσε στους τομεάρχες να εντοπίσουν προσωπικότητες και στελέχη στις περιφέρειες, που έχουν αναλάβει, που θα μπορούν να συνδράμουν το κόμμα σε όλα τα επίπεδα. Τέτοια πρόσωπα που θα προσδώσουν αέρα ανανέωσης στο κόμμα, αναζητούνται σε όλους τους χώρους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, στα επιμελητήρια, στους δήμους και  τις περιφέρειες , σε επιστημονικούς φορείς και αλλού . Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια "δεξαμενή" στελεχών που θα ενισχύσει   τα   ψηφοδέλτια    στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2009

Το τρίτο ζήτημα, που τον απασχολεί, είναι η ενημέρωση των πολιτών στις προτάσεις της ΝΔ, όχι μόνο για τη φορολογική πολιτική, την ανάκαμψη της χώρας, την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά για τα περιφερειακά και τοπικά ζητήματα. Οι τομεάρχες του κόμματος ανέλαβαν να εξειδικεύσουν τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ, ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας, να καταγράψουν τα προβλήματα και να αξιολογήσουν προτάσεις, με σκοπό την προσαρμογή του προγράμματος όπου χρειάζεται.

Στην Πειραιώς δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις  επαφές με τους πολίτες, γι’ αυτό και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα, σε μια περίοδο που τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές έχουν περιορίσει τις εμφανίσεις τους υπό το φόβο των αντιδράσεων των πολιτών.

Send this to a friend