Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Φρουζής: Η Τουλουπάκη μού είπε να μιλήσω για τους 10 πολιτικούς και θα έχω ευνοϊκή μεταχείριση

Ξεκίνησε η τρίτη ημέρα κατάθεσης του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή.

Ξεκίνησε η τρίτη ημέρα κατάθεσης του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη ζήτησε από τον κ. Φρουζή να τοποθετηθεί για ένα e-mail που φέρεται να έστειλε στον Αδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω e-mail ήταν non paper για το οποίο ο κ. Φρουζής αρνήθηκε ότι είναι συντάκτης του, συμπληρώνοντας ότι αποκλείεται να έχει σταλεί στον τότε υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη λόγω του περιεχομένου του, αφού το επίμαχο κείμενο ήταν σε σύγκρουση με τις τότε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Σαμαρά που είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Και σήμερα, ο κ. Φρουζής επανήλθε στο περίφημο άτυπο ραντεβού του με την κυρία Τουλουπάκη και σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι πήγε σε αυτήν με δύο στόχους: να καταθέσει για να μιλήσει επιτέλους και για να ανοίξουν οι λογαριασμοί του. «"Θέλω να καταθέσω", της ξεκαθάρισα. Εκεί μπερδεύτηκε η κουβέντα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει κι ο άλλος τού προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα, «αυτό σημαίνει "έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις". Δεν κολλάνε τα γεγονότα. Έτσι εξέλαβα τη στάση Τουλουπάκη. Η κουβέντα όλη ήταν για να "δώσω" πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα». Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να είπε στον Φρουζή ότι θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να της πει για αυτά τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση για την ίδια συνάντηση, ο κ. Φρουζής υποστήριξε ότι έφυγε στεναχωρημένος από την Τουλουπάκη διότι κατάλαβε με σαφήνεια ότι εάν δεν καταθέσει όπως αυτή ήθελε, δεν θα του αποδέσμευαν τον λογαριασμό του.

Όσο για το περίφημο «Harvard project», το οποίο στο παρελθόν είχε καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μηχανισμός εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων από τη Novartis, και για το αν πιέστηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να το υλοποιήσουν, ο κ. Φρουζής, ανέφερε ότι «η λέξη πίεση για εμένα σήμαινε μάχομαι για κάτι. Ως εκ τούτου, πράγματι στη δουλειά του ΣΦΕΕ ήταν να πείσει και την τότε αντιπολίτευση πως τα αιτήματα ήταν δίκαια. Ήταν στη δουλειά μας να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα τιμολόγησης ήταν καυτό θέμα για εμάς».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης ρώτησε τον κ. Φρουζή εάν οι δύο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας και της Novartis (που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση τιμών φαρμάκων μια φορά τον χρόνο και η μέση χαμηλότερη τιμή δύο χωρών της Ευρωζώνης) επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης Σαμαρά ή επί κυβέρνησης Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής φέρεται να απάντησε ότι «δεν μπορέσαμε επί κυβέρνησης Σαμαρά να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Το καταφέραμε μετά, επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντά μας».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να ρώτησε τον κ. Φρουζή εάν είναι θύμα πλεκτάνης που έστησαν οι τρεις αντεισαγγελείς, οι οποίοι υπέγραψαν το αίτημα της κυρίας Τουλουπάκη για να αποκτήσουν την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα οι τρεις συγκεκριμένοι μάρτυρες, και αν οι «3» είναι μέρος σκευωρίας εναντίον του.

Ο κ. Φρουζής αρνήθηκε να μιλήσει για πλεκτάνη, λέγοντας όμως πως θα ήθελε να έχουν φιλτράρει καλύτερα τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Τέλος, για τη συνάντηση του κ. Φρουζή με τον Αλέξη Τσίπρα, σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση εάν η συνάντηση αυτή έγινε για να τεθούν παράνομα αιτήματα, ο κ. Φρουζής απάντησε ότι δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα στον κ. Τσίπρα και ότι έγινε στο πλαίσιο γνωριμίας και απόκτηση επαφής.

Send this to a friend