Αθήνα

24 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ο Κοτταρίδης «πετσόκοψε» όσους δεν… κατάλαβαν τι εστί συνέδριο γονιμότητας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκπληξη της τελευταίας στιγμής! Ένατος υποψήφιος για την ηγεσία Κεντροαριστεράς ο Κ. Γάτσιος

Καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρος της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς...

“Καταιγιστικές” εξελίξεις στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς με ακόμη μια υποψηφιότητα να «σκάει» την τελευταία στιγμή.

Πρόκειται για τον 9ο υποψήφιο(!) για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τον πρώην πρύτανη Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Γάτσιο, ο οποίος πριν από λίγο κατέθεσε την υποψηφιότητά του στην Ανεξάρτητη Επιτροπή, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

Εξάλλου, σήμερα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και επισήμως ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει επισήμως και ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας.

Αν προσθέσουμε στους παραπάνω και τους Φώφη Γεννηματά (που κατέθεσε και επισήμως υποψηφιότητα σήμερα με “ηχηρό” τρόπο), Γιώργο Καμίνη, Γιάννη Ραγκούση, Σταύρο Θεοδωράκη, Γιάννη Μανιάτη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τότε ο αριθμός των υποψηφίων φτάνει τους 9 και πλέον οι εξελίξεις στον χώρο αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ποιος είναι ο Κων. Γάτσιος

Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2011- ), είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το Πτυχίο του στα Οικονομικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1981), ενώ το M.Phil. (1984) και το Ph.D. (1988) από το University of Cambridge. Δίδαξε στο University of Cambridge και διετέλεσε Fellow και Director of Studies in Economics στο Fitzwilliam College (1987-1992).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Μικροοικονομική Θεωρία και, ειδικότερα, στη Θεωρία και Πολιτική του Διεθνούς Εμπορίου, τη Βιομηχανική Οργάνωση, τα Μαθηματικά Οικονομικά και τη Θεωρία Παιγνίων. Έχει δημοσιεύσει σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως Review of Economic Studies, Journal of International Economics, Journal of Industrial Economics, Economic Journal, European Economic Review, Journal of Development Economics και άλλα. Πολλά από τα άρθρα του αναδημοσιεύτηκαν σε βιβλία. Έχει, επίσης, συνεισφέρει και σε πολλά βιβλία, όπως στο The New Palgrave Dictionary of Economics and the Law, London: Macmillan.

Διετέλεσε Associate Editor στο European Journal of Political Economy (1994-1999), ενώ είναι κριτής σε πολλά γνωστά επιστημονικά περιοδικά, όπως Economic Journal, Economica, European Economic Review, International Economic Review, International Review of Economics and Finance, Journal of Industrial Economics, Journal of International Economics, Review of International Economics, Scandinavian Journal of Economics, Southern Economic Journal και άλλα.

Είναι ή έχει διατελέσει μέλος πολλών διεθνών εκπαιδευτικών και επιστημονικών οργανισμών, όπως Research Fellow στο European Trade Study Group (2003- ) και στο Centre for Economic Policy Research, London (1988-2010), ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικής και Ναυτιλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2006-2011).

Διδάσκει Μικροοικονομική Θεωρία, Θεωρία και Πολιτική Διεθνούς Εμπορίου, Μαθηματικά Οικονομικά και Θεωρία Παιγνίων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δένδιας σε Osmani: Τηρήστε τη συμφωνία των Πρεσπών- Αλλάξτε την ονομασία στο EURO 2020
Το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο ρόλος Μπάιντεν και οι στόχοι της Αθήνας
Αγαθοπούλου για Συνέδριο Γονιμότητας: Τείνει να εξελιχθεί σε απόλυτο φιάσκο
Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί δε συμφέρει την Ελλάδα μια οριστική ρήξη ΗΠΑ – Τουρκίας
Κοτζιάς για τις φανέλες στο Εuro: «Το όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι υποχρεωτικό για κάθε θεσμό»
Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα καταστραφεί αν υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας