• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 10:02

Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Γεννηματά «γκρεμίζει» «πανηγύρια» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για πλεόνασμα! «Oι επιδόσεις της κυβέρνησης Τσιπρα είναι θλιβερές»

Γεννηματά «γκρεμίζει» «πανηγύρια» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για πλεόνασμα! «Oι επιδόσεις της κυβέρνησης Τσιπρα είναι θλιβερές»

Τους «διθυράμβους» της κυβέρνησης για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πλεόνασμα που ανακοινώθηκαν σήμερα αποδόμησε με παρέμβασή της κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση του Ενιαίου πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ η πρόεδρος του Κινήματος και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Δυστυχώς για τη χώρα το υψηλό πράγματι πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας», ανέφερε η κα Γεννηματά και συνέχισε, λέγοντας πως «οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

«Δεν συνδέεται με την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, όταν οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό. Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών πλησιάζουν τα 100 δις ευρώ, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία τα 18 δισ. ευρώ και τα κόκκινα δάνεια εκτοξεύονται στα 110 δισ. ευρώ», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει: «Με τέτοια προέλευση, δυστυχώς αυτές οι επιδόσεις δεν μπορούν να επαναληφθούν».

«Σε κάθε περίπτωση το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά και προσθέτει: «Θέμα όπου οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Τσιπρα είναι πραγματικά θλιβερές».

«Αυτές οι επιδόσεις έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δισ. ευρώ και αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις κ το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων», καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Send this to a friend