Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Σασμός» -Spoiler: Ο Μανωλάκης αποκαλύπτει τον δολοφόνο του Στεφανή (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: “Να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηματιστεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας!”

Παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, καθώς "η χώρα δεν αντέχει νέες πρόωρες εκλογές", ζητεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξή της στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" της Κύπρου...

Παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, καθώς “η χώρα δεν αντέχει νέες πρόωρες εκλογές”, ζητεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξή της στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” της Κύπρου.

[adsense]

Όπως αναφέρει η ίδια, “εκείνο που διαπιστώνεται καθημερινά είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας” και τονίζει πως “η συνεννόηση είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση στις σημερινές συνθήκες, λύση που μπορεί να δώσει η σημερινή Βουλή”. Διευκρινίζει ότι σε αυτή τη νέα κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης απαραίτητα θα πρέπει να συμμετέχουν τα δύο πρώτα σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματα, που σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία”.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά:

Γιατί ζητάτε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, τι θα προσφέρει;

«Το ζήτησα από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και το ζητώ και σήμερα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες ζήτησα την παραίτηση της Κυβέρνησης. Δεν είναι ικανή  να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Με την κυβερνητική πολιτική και διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά. Πιστεύω πως η συνεννόηση είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση στις σημερινές συνθήκες. Λύση που μπορεί να δώσει η σημερινή Βουλή».

Ποια η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Παπανδρέου για την συγκρότηση πολιτικής συμμαχίας;

«Η πρωτοβουλία που πήρα στις αρχές του χρόνου έχει μεγάλη ανταπόκριση στους προοδευτικούς πολίτες που την υποστηρίζουν με θέρμη. Στην συνάντηση μου με τον κ. Θεοδωράκη έγινε το πρώτο βήμα. Από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί».

Ώρα για το επόμενο βήμα στην Κεντροαριστερά, τι θα προσφέρει;

«Μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική απέναντι στην συντηρητική Ν.Δ και τον λαϊκιστικό  ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να ενώσουμε την κατακερματισμένο και διάσπαρτο δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό και ευρωπαϊκό ρεύμα στη χώρα. Τη μεγάλη προοδευτική παράταξη».

Γιατί δημιουργήσατε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη;

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν το ξεκίνημα. Το πρώτο επιτυχημένο βήμα, στο οποίο προχώρησαν από κοινού το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις Πολιτών για την σοσιαλδημοκρατία. Το εγχείρημα πήγε καλά στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Έχουμε μια πολύ αξιόλογη και δυναμική κοινοβουλευτική ομάδα και ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην διεύρυνση αυτής της προσπάθειας με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων του κεντρώου και σοσιαλδημοκρατικού χώρου, ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρή Προοδευτική Συμμαχία».

Σας προβληματίζει το ότι οι δημοσκοπήσεις δεν σας βρίσκουν να πηγαίνετε καλά, παρά τη σταθερή ανοδική τάση;

«Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι άσχημες για εμάς. Φυσικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι και δεν αρκούμαστε σε αυτά τα ποσοστά. Όλες οι πρωτοβουλίες μας συντείνουν στην ισχυροποίηση του πολιτικού χώρου της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης  που μπορεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης για όλους τους πολίτες που απογοητεύτηκαν και  αποστασιοποιήθηκαν κατά καιρούς. Μπορούν να ξαναγυρίσουν κοντά μας».

[adsense]

Τι είναι για σας ανανέωση;

«Η ανανέωση είναι στο DNA μας και αφορά όχι μόνο πρόσωπα και ηλικίες, αλλά ιδέες και κυρίως πράξεις.  Ανανέωση σημαίνει να αλλάζεις πραγματικά ο ίδιος και η συλλογικότητα στην οποία ανήκεις. Να αλλάζεις τη χώρα σου, το κράτος, το πολιτικό σύστημα, την οικονομία, την κοινωνία. Να διδάσκεσαι από τα λάθη σου, να κρατάς από το παλιό ότι είναι χρήσιμο και να απορρίπτεις ότι είναι ξεπερασμένο. Ανανέωση είναι να κάνεις θετικές αλλαγές, μικρές και μεγάλες, κάθε μέρα ένα μικρό βήμα μπροστά. Ανανέωση είναι να αγωνίζεσαι να προοδεύει η χώρα σου, να συμβάλλεις στην διαμόρφωση μιας συλλογικά προοδευτικής κοινωνικής αντίληψης, που θα δημιουργεί προϋποθέσεις δίκαιων ανατροπών και μεταρρυθμίσεων. Ανανέωση δεν είναι πάντα μια νέα αρχή του παλιού όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μπορεί με την οριακή πλειοψηφία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει;

«Το θέμα δεν είναι μόνο η οριακή πλειοψηφία που διαθέτει και η απειλούμενη συνοχή της κυβέρνησης λόγω της συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον ακροδεξιό συνεταίρο, τους ΑΝΕΛ. Το θέμα είναι η επιβεβαιωμένη ανικανότητα  να κυβερνήσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την σημερινή εθνικών διαστάσεων κρίση που βιώνουμε στην Ελλάδα. Αυτό από ότι φαίνεται συμμερίζεται πλέον και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ποια η σχέση σας με τον Αλέξη Τσίπρα;

«Σε προσωπικό επίπεδο καλή. Οι πολιτικές και η κυβερνητική πράξη είναι που μας χωρίζουν».

Στον ευρωπαϊκό σας χώρο των σοσιαλιστών μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ πως το εισπράττετε;

«Ο κ. Τσίπρας συμμετείχε σε κάποιες συσκέψεις των ηγεσιών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ως παρατηρητής. Έχει ξαναγίνει και με άλλους πρωθυπουργούς. Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκράτες, ούτε εκείνοι άλλωστε αυτοπροσδιορίζονται έτσι. Είναι ένα λαϊκιστικό κόμμα με θολό πολιτικό στίγμα, που ενώ εμφανίζεται ως αριστερά, συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς. Προωθεί σε πολλούς τομείς πολιτικές άκρως συντηρητικές και παίρνει αντίστοιχα αντιλαϊκά μέτρα».

Αυξάνονται οι φήμες που σας θέλουν να συμμετέχετε στην κυβέρνηση Τσίπρα;

«Έχω κουραστεί να διαψεύδω ανάλογες φήμες. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση να συμμετέχουμε εμείς, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε καμία κυβέρνηση Τσίπρα, όπως λέτε. Μπορούμε να στηρίξουμε όπως σας είπα και είναι αυτό που ζητάω, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, όπου απαραίτητα θα πρέπει να συμμετέχουν τα δύο πρώτα σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματα, που σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία».

Βλέπετε πολιτικές εξελίξεις, η κυβέρνηση Τσίπρα θα ψηφίσει τα μέτρα ή θα πάτε σε εκλογές;

«Εγώ κάνω προτάσεις δεν κάνω προγνώσεις. Εκείνο που διαπιστώνεται καθημερινά είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας. Γι’ αυτό όπως σας είπα ζητώ να παραιτηθεί η κυβέρνηση και προτείνω τη λύση να τη δώσει η Βουλή. Η χώρα δεν αντέχει νέες πρόωρες εκλογές που μπορεί με το αποτέλεσμα τους να μας οδηγήσουν στην ίδια αφετηρία των πολιτικών προβλημάτων. Φτου και από την αρχή».

Γιατί λέτε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα οδηγεί τη χώρα σε ταξικό εμφύλιο;

«Επειδή σταθερά και ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση καλλιεργεί την πόλωση και τον διχασμό. Με ένα μισαλλόδοξο εμφυλιοπολεμικού τύπου πολιτικό λόγο που δηλητηριάζει την κοινή γνώμη. Επειδή διαλύοντας την οικονομία της χώρας με τις καταστροφικές επιλογές του, διαλύει ταυτόχρονα  και τους ιστούς της κοινωνικής συνοχής. Παρουσιάζει την φτωχοποίηση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων που κάνει  με τα νέα μέτρα,  ως αναδιανεμητική πολιτική».

Ο κ. Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας;

«Αυτό που εγώ καυτηριάζω είναι τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα. Που από διαπρύσιος αντιμνημονιακός πολέμιος των εταίρων μας, είναι τώρα ο πιο πιστός υποστηρικτής των πιο σκληρών επιλογών του επαχθέστατου μνημονίου που έχει υπογράψει. Σε σημείο μάλιστα που να δέχεται τα συγχαρητήρια του κ. Σόιμπλε. Τώρα τελευταία στο μεταναστευτικό αποδέχτηκε ότι του προσέφεραν και αποδείχτηκε το μακρύ χέρι των Ευρωπαίων».

Σκληρή η θέση σας ότι στο όνομα του μνημονίου έχουν χτιστεί καριέρες, ποιες καριέρες;

«Πολιτικές καριέρες, ιδιαίτερα στην πρώτη φάση όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μόνο με όλα τα κόμματα απέναντι του το κόστος της εθνικής σωτηρίας. Με την Νέα Δημοκρατία να σηκώνει τότε την σημαία του «αντιμνημονίου» και στη συνέχεια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση με τον απίστευτο λαϊκισμό ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».

Ποια είναι η άποψη σας για τα δημοσιεύματα που αφορούν διαλόγους στελεχών του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου;

«Ζήτησα από την πρώτη μέρα να τοποθετηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε σχέση με τα δημοσιεύματα και το περιεχόμενο τους. Έχουμε επισημάνει όμως πολλές φορές ότι οι ακραίες απόψεις του δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην χώρα και την ελληνική κοινωνία. Ούτε μετά το στραπάτσο του προηγούμενου καλοκαιριού αντιλήφθηκε ο  κ. Τσίπρας και οι  συνεργάτες του τι  περιμένει την χώρα, όταν σπαταλούν χρόνο χωρίς στρατηγική και σχέδιο, μέχρι να τελειώσουν τα διαθέσιμα χρήματα. Γιατί εκπλήσσονται τώρα; Το λέμε εδώ και καιρό. Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με σχέδιο και αποτελεσματικότητα».

Πως βλέπετε τη μέχρι τώρα πορεία της αξιολόγησης της Ελλάδας, είστε αισιόδοξη ή ανησυχείτε για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το 2015 με μακρά διαπραγμάτευση που θα δημιουργήσει προβλήματα;

«Η καθυστέρηση της  ολοκλήρωση της  αξιολόγησης είναι άκρως ανησυχητική. Η  αμφισημία και η  ανικανότητα  της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά και γρήγορα, επιβαρύνει το κακό οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα. Ήδη η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση θυμίζει αυτή του προηγούμενου χρόνου με τις  γνωστές συνέπειες. Όμως και το αποτέλεσμα της όποιας συμφωνίας, φαίνεται ότι θα είναι πολύ σκληρό για πολύ μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, με επιπλέον μεγάλες αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους και με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που ακόμα και αν περάσουν από την Βουλή πολύ δύσκολα θα γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία».

Γιατί στηρίξατε το καλοκαίρι το μνημόνιο και όχι σήμερα;

«Το καλοκαίρι στηρίξαμε την χώρα. Δεν στηρίξαμε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα, που ήταν αχρείαστο πριν τα καταστροφικά γεγονότα στα οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση του με τις επιλογές του. Στηρίξαμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, γιατί το grexit ήταν στην αυλή μας. Και το κάναμε με αίσθημα ευθύνης, μαζί και με άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σπαρασσόταν από εσωτερικές συγκρούσεις και βίωνε μια μεγάλη διάσπαση. Πράξαμε δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έπραττε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας ως αντιπολίτευση».

Γιατί δεν στηρίζετε τους εφαρμοστικούς νόμους με δεδομένο ότι  ψηφίσατε το πλαίσιο το καλοκαίρι;

«Το είχαμε ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι, πως δεν πρόκειται να ψηφίσουμε εφαρμοστικούς νόμους με τους οποίους διαφωνούμε. Είχαμε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να δεσμευθεί ότι δεν θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές και τον προτρέψαμε να αξιοποιήσει τη στήριξη που είχε τότε από την αντιπολίτευση, με περισσότερους βουλευτές. Να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής διαπραγμάτευσης  και να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε για να αλλάξουν οι πλέον επαχθείς όροι του μνημονίου. Δεν το έπραξε και οδήγησε την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Αμέσως μετά την επικράτηση του στην εκλογική μάχη και μέσα σε λίγες ώρες, σχημάτισε κυβέρνηση και πάλι με τον κ. Καμμένο. Εμείς δεκανίκι στις καταστροφικές επιλογές του δεν πρόκειται φυσικά να γίνουμε».

Πώς βλέπετε τον τρόπο διαπραγμάτευσης Τσίπρα στις Συνόδους για το προσφυγικό;

«Δεν διαπραγματεύτηκε, πήγε δυστυχώς με την πλάτη στον τοίχο, με ανοικτό το μέτωπο της αξιολόγησης και αναγκάστηκε να τα υπογράψει όλα. Δεν μπόρεσε να αποτρέψει το κλείσιμο των συνόρων μας, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την μέσω μιας πολύπλοκης και πολύ δύσκολα εφαρμόσιμης συμφωνίας την αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και την ενίσχυση της θέσης της και των απαιτήσεων της στο Αιγαίο.  Υπέγραψε μια συμφωνία που πολλοί αμφιβάλλουν αν μπορεί να εφαρμοστεί και πολύ περισσότερο να εφαρμοστεί χωρίς δυσμενή αποτελέσματα και για τα εθνικά ζητήματα.

Η συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ-Τουρκία μπορεί να εφαρμοστεί, βλέπετε οι Τούρκοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως συνεργάτες; Είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί και δεν βλέπω έως τώρα την Τουρκική πλευρά να συνεργάζεται».

Γιατί λέτε ότι είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η συμφωνία;

«Υπάρχουν πάρα πολλά γραφειοκρατικά θέματα και θέματα οργάνωσης που πρέπει να επιλυθούν, με τη δημιουργία ενός μεγάλου και αποτελεσματικού μηχανισμού κυρίως όμως το πρόβλημα ξεκινάει από την Τουρκία, η οποία δεν βάζει φρένο στις προσφυγικές ροές, γεγονός που καθιστά τη συμφωνία ανεφάρμοστη».

Συναντηθήκατε με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να γίνει εθνική πολιτική στο προσφυγικό, πόσο ικανοποιημένη είστε με το αποτέλεσμα στη σύνοδο των αρχηγών;

«Δεν είμαι ικανοποιημένη. Συμφωνήσαμε στην εθνική γραμμή που περιλαμβάνεται στο κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύτηκε επαρκώς και με επιτυχία στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό. Έκτοτε δε, ούτε μας ενημέρωσε, ούτε δείχνει πνεύμα συνεργασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

[adsense]

Η λογική των ανοικτών συνόρων ήταν στρατηγικό λάθος;

«Ήταν το λάθος μήνυμα που δόθηκε, προς τους πρόσφυγες και κυρίως προς τους διακινητές, πως η Ελλάδα μπορεί να είναι ένα σίγουρο πέρασμα για να φθάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Γι αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης.  Ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο του 2015 όταν με δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών της προσκαλούσε ουσιαστικά τους πρόσφυγες να περάσουν από την  Ελλάδα».

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που βρίσκεται; Πως μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση στην Ειδομένη και με ποιο τρόπο;

«Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε με την παντελή απουσία του κράτους να δημιουργηθεί ο καταυλισμός της Ειδομένης. Το πρόβλημα είναι τώρα τεράστιο αλλά πρέπει να επιλυθεί. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπως βέβαια και αυτοί που είναι σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Η εικόνα στην Ειδομένη είναι μια εικόνα που δεν μπορεί να τιμά ούτε την Ελλάδα, αλλά και ούτε και την Ευρώπη Σίγουρα ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη τιμά αυτή η κατάσταση. Όμως από την στιγμή που τα σύνορα έχουν κλείσει και δεν πρόκειται στο ορατό μέλλον να ανοίξουν, το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί από το ελληνικό κράτος».

Η ΕΕ απέτυχε;

«Στο προσφυγικό ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε μείζον ευρωπαϊκό πρόβλημα, με πολλαπλές συνέπειες και με κινδύνους για την ενότητα της ΕΕ, ναι απέτυχε. Απέτυχε να προβλέψει τους κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή της προς ανατολάς και νότο, από τους πολέμους και τις ανατροπές καθεστώτων με τις εμφύλιες συγκρούσεις που ακολούθησαν και απέτυχε να σχεδιάσει έγκαιρα και στη συνέχεια να εφαρμόσει αποτελεσματικά μια πολιτική αντιμετώπισης του. Η πολιτική των κλειστών συνόρων προσβάλλει τις ευρωπαϊκές αξίες και τις μεταπολεμικές κατακτήσεις των λαών της και γυρίζει την Ευρώπη πολύ πίσω».

Ροή Ειδήσεων

23/09/2021 | 23:54

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκουτέρες: Η Ελλάδα σταθερά υπέρμαχος της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο

23/09/2021 | 23:38

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε παντοπωλείο στο Τενεσί: Πληροφορίες για 12 τραυματίες

23/09/2021 | 23:23

Κωνσταντίνος Μπoγδάνος για τη λίστα με τα προσφυγόπουλα: Λάθος μου όμως πέρα από το δέντρο υπάρχει και το δάσος

23/09/2021 | 22:59

Σεισμός στη Θήβα – Ανάστατοι οι κάτοικοι

23/09/2021 | 22:54

ΓΕΝΟΠ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ: Η κυβέρνηση χαρίζει ένα από τα πιο ακριβά ασημικά της

23/09/2021 | 22:51

Αθηνά: «Θέλω να βλέπω συνέχεια τον Αλέξη – Είμαι αχόρταγη»

23/09/2021 | 22:41

Ολλανδία: 12χρονος πήγε τον πατέρα του στο δικαστήριο, επειδή δεν τον άφηνε να εμβολιαστεί και κέρδισε

23/09/2021 | 22:38

Σασμός: Τι θα δούμε στο επεισόδιο της Δευτέρας – Συνταρακτικές εξελίξεις

23/09/2021 | 22:32

Μητσοτάκης: Να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια παντού

23/09/2021 | 22:12

ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 2.000.000 ευρώ

23/09/2021 | 22:10

ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ: Έγκλημα κατά του ελληνικού λαού η αιφνιδιαστική απόφαση για ιδιωτικοποίηση

23/09/2021 | 22:09

Αναπάντεχο «διαζύγιο» για Γαρμπή-Σχοινά! Γιατί ναυάγησαν τα σχέδιά τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

23/09/2021 | 22:04

Κάτια Ζυγούλη: Τα σημειώματα αγάπης που της αφήνουν τα παιδιά της

23/09/2021 | 21:55

Πρετεντέρης: Καλύτερα τα κόμματα να τσακώνονται για την οικονομία παρά για άλλα ακατανόμαστα

23/09/2021 | 21:39

Ποιους «φωτογραφίζει» η Γεννηματά; «Κάποιοι φτάνουν σε ακροδεξιές αντιλήψεις»
Βορίδης: 300 ευρώ πρόστιμο εβδομαδιαίως σε κάθε δημόσιο υπάλληλο που αρνείται εμβολιασμό και τεστ
Με γεμάτη ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη – Οι διμερείς συναντήσεις και η… “στάση Μακρόν” κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα
Γερουλάνος: Η Δημοκρατική Παράταξη δεν κληρονομείται με λίγο ήλιο και λίγο πράσινο στο φόντο
Επίθεση ΝΔ σε Σπίρτζη: «Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης»
Σκέρτσος: Πόσος είναι ο ανεμβολίαστος πληθυσμός – 3 στους 4 πολίτες διαθέτουν σήμερα ανοσία
Επιμένει στη διαγραφή του ιδιωτικού χρέους ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – Συναντήσεις Τσίπρα για την οικονομία