Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Επίθεση Φώφης Γεννηματά σε κυβέρνηση: Το κλίμα που επικρατεί αποδεικνύει γιατί ζητήσαμε εκλογές τώρα

Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

«Το κλίμα που επικρατεί αποδεικνύει γιατί ζητήσαμε εκλογές τώρα» είπε η Φ. Γεννηματά, τονίζοντας για την καθαρή έξοδο ότι μπαίνει «τέλος αυτό το παραμύθι».

Οι δανειστές εξασφαλίζονται πλήρως από την κυβέρνηση Τσίπρα, τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας το ότι το Υπερταμείο μπαίνει εγγυητής των δανείων του Δημοσίου από τον ESM, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι συνιστά «ντροπή για την Ελλάδα, που προσβάλλει τον ελληνικό λαό».

«Ζήτησα εκλογές τώρα ακριβώς για να τεθεί ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο, για να αποφασίσει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός ποιος θα διαπραγματευθεί, με ποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, ποιος θα εγγυηθεί πειστικά την επόμενη μέρα», είπε η κα Γεννηματά, που έστρεψε τα βέλη της και προς τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την ότι ακολούθησε τη «λογική του ώριμου φρούτου», δηλαδή ότι άφησε την κυβέρνηση να καταστρέφει τη χώρα προκειμένου να επωφεληθεί όταν έρθει μετά στην εξουσία.

Σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο, είπε ότι πρόκειται για «ακόμα ένα μνημόνιο που έφερε ο κ. Τσίπρας, από αυτά που θα έσκιζε με ένα άρθρο, τώρα έρχεται και το δεύτερο με την υπογραφή του», προσθέτοντας ότι οι πραγματικά χαμένοι θα είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.