Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο και τη στρατηγική του ΚΙΝΑΛ, παρουσίασε η Γεννηματά στο Πολιτικό Συμβούλιο

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, παρουσίασε σήμερα στο πολιτικό συμβούλιο η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Δείτε επίσης

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά άμεση λύση στο θέμα των «κόκκινων» δανείων
Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε πρόταση νόμου για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία εκλογής Προέδρου και του τακτικού συνεδρίου του κόμματος, η κυρία Γεννηματά, τόνισε ότι εγγυάται προσωπικά «ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα το καταστατικό. Έχω δώσει δείγματα γραφής, με δημοκρατικές διαδικασίες που δεν αμφισβητούνται από κανέναν και αποτέλεσαν υπόδειγμα και για άλλα κόμματα. Το ερχόμενο Φθινόπωρο, σε ειδική σύνοδο της ΚΠΕ θα προχωρήσουμε στην εξειδίκευση όλων των σχετικών διαδικασιών και του ακριβούς χρονοδιαγράμματος».

Μιλώντας στην συνέχεια, για τους άξονες που θα καθορίσουν τη στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα αλλά και την πορεία του κόμματος, η Φώφη Γεννηματά, σημείωσε πως «χτίσαμε την πολιτική και ιδεολογική ενότητα μας , πάνω στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας και του πρωταγωνιστικού ρόλου ξανά. Μια σειρά αποφάσεων των Συνεδρίων, των Συνδιασκέψεων, των οργάνων, επιβεβαίωσαν σχεδόν ομόφωνα τον σύγχρονο σοδιαλδημοκρατικό χαρακτήρα μας. Διαμόρφωσαν και εξειδίκευσαν την πολιτική μας. Διατύπωσαν με σαφήνεια τις προτάσεις μας. Και άφησαν το θετικό πολιτικό αποτύπωμα μας, μέσα και έξω από τη Βουλή. Οι προτάσεις μας δείχνουν βαθιά συναίσθηση ευθύνης». «Αποτελούμε τον αυθεντικό εκπρόσωπο της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης της οποίας η διαδρομή αναδεικνύεται ξανά ως η πιο δημιουργική, μεταρρυθμιστική και προοδευτική σε όλη την πορεία της Μεταπολίτευσης» πρόσθεσε.

Ο στόχος του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με την πρόεδρό του, είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών -υπέρ της πρότασης του κόμματος, για Προοδευτική Διακυβέρνηση και φυσικά, το πρόγραμμα της Νέας Αλλαγής. Η επίτευξή του, είναι «να επανέλθουμε σε ρόλο πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις, θα κριθεί από τη συλλογική μας προσπάθεια» επισήμανε σχετικά.

Η κ. Γεννηματά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορία και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ – την ώρα οι συζητήσεις για την επαναφορά του ονόματος και των συμβόλων του, έρχονται ξανά στην επικαιρότητα. Η ίδια ζήτησε, μάλιστα, από τα στελέχη του κόμματος να υπερασπιστούν το έργο του και «να επιβεβαιώσουμε αυτό που η ψυχή κάθε Έλληνα γνωρίζει, ότι το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκε, φορτώθηκε και πλήρωσε λάθη που δεν έκανε, για να ξεπλυθεί η Δεξιά. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι τώρα είναι η ώρα. Τώρα που κυβερνά ο ιδεολογικοπολιτικός μας αντίπαλος η Νέα Δημοκρατία. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και αποδεικνύει ότι δεν μπορεί. Τώρα που η κοινωνία ξαναθυμάται την προσφορά του ΠΑΣΟΚ».

Αν και σχολιάστηκε έντονα τις προηγούμενες ημέρες, εύρημα της  δημοσκόπησης της Metron Analysis που έδειχνε ότι το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά, σχολίασε καυστικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα βλέπει με τα κιάλια το πολυπόθητο κέντρο», ενώ, θέλησε να κλείσει κάθε συζήτηση για τυχόν κυβερνητική συνεργασία ή διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ξεκαθαρίζοντας ότι μέσα στα σχέδια του ΚΙΝΑΛ δεν είναι «να γίνουμε παρακολούθημα και συμπλήρωμα στις επιδιώξεις της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να είναι απόλυτα σαφές. Συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα δεν πρόκειται να γίνουμε. Συλλογικά έχουμε κλείσει αυτή την πόρτα και εγγυώμαι ότι δεν θα ξανανοίξει».

Η Φώφη Γεννηματά, επανέλαβε πως είναι «μονόδρομος η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής» υποστηρίζοντας ότι «κανένας άλλος δρόμος δεν μπορεί να εγγυηθεί την Νέα Αλλαγή και την επιστροφή μας σε ρόλο πρωταγωνιστή».

Ακόμη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, εκτοξεύοντας τα «βέλη» της στην κυβέρνηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν «απροετοίμαστη και αυτοσχεδιάζοντας το δεύτερο κύμα, είναι και πάλι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα. Εγκαίρως ζητήσαμε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή προκειμένου να αναδείξουμε την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου για την πανδημία. Δεν έχουμε πάρει απάντηση» και συμπλήρωσε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι δημόσια: «Υπάρχει έλλειμμα διαφάνειας. Από πού προέρχεται η νέα αύξηση των κρουσμάτων; Περιμένουμε απαντήσεις».

Η Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναπτυξιακό σχέδιο και όραμα και «χωρίς καμιά μεταρρυθμιστική δυναμική, χωρίς ενδιάμεσους στόχους και πρόγραμμα αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κρίση και να διαχειριστεί την ευκαιρία που μας δίνουν οι διαθέσιμοι πόροι, από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος, από την κριτική της, δεν ξέφυγε και η αξιωματική αντιπολίτευση. «Πόσο ακόμα θα συνεχιστούν οι στημένες αντιπαραθέσεις χωρίς περιεχόμενο, οι κοκορομαχίες της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν αφορούν τους πολίτες και τη ζωή τους , διχάζουν και δεν αποτελούν δύναμη για την πολιτική ζωή αλλά μεγάλη αδυναμία (…). Οι αντιπαραθέσεις του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναπαράγουν συνεχώς το ίδιο ξεπερασμένο μοντέλο μιας παλιάς εποχής. Μεταμφιέζονται ο ένας σε μεταρρυθμιστή και ο άλλος σε σοσιαλδημοκράτη και παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα που τους υποστηρίζει και τους προβάλλει, δεν μπορούν να αποκρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Είναι συστατικό στοιχείο της ταυτότητας τους. Ο ένας συντηρητικός εκφραστής της νεοδεξιάς και ο άλλος συνεχίζει τη λαϊκίστικη πολιτική που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων, θέλοντας να κρατήσει ίσες αποστάσεις και από τα δύο κόμματα.

Τσίπρας: «Οι πολίτες στερούνται ακόμη ένα Πάσχα εξαιτίας της ανικανότητας και ανεμελιάς του κ. Μητσοτάκη»
Μητσοτάκης: Δεν θα αργήσει η συνάντηση με Ερντογάν- Άψογος ο Δένδιας στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)
Μήνας «απελευθέρωσης» ο Μάιος – Ο οδικός χάρτης για την άρση των περιορισμών
Μητσοτάκης: Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους – επιχειρήσεις
Επιστολή Γεννηματά σε Μητσοτάκη και αρχηγούς κομμάτων για ψήφιση Νέου Κλιματικού Νόμου με ευρεία αποδοχή
Κεραμέως: Ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο- Πρόθεση για επιλογή τρόπου εξετάσεων στα ΑΕΙ