Αθήνα

17 oC

αραιές νεφώσεις

Γεννηματά: Το 2021 έχουμε εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, όποιος έχει θεμιτές φιλοδοξίες είναι δεκτές

Για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις συνεργασίες με άλλα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ, το προσφυγικό και την οικονομία, αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον Ant1.

Για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις συνεργασίες με άλλα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ, το προσφυγικό και την οικονομία, αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον Ant1.

«Εξυπηρετεί την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση η συζήτηση να μένει στο Τζόκερ. Ο γιος μου κλείνει σήμερα τα 15 και έχει ήδη δει το ‘Τζόκερ’», η ίδια ανέφερε για το θέμα των ημερών η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, διευκρινίζοντας πως αγόρασε μόνος του τα εισιτήρια.

Σχετικά με τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηματά ανέφερε πως «αντέξαμε» και στην συνέχεια πως «δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε». «Είμαστε οι μόνοι που παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο πρόβλημα. Αντέξαμε στις εκλογές και για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει κόμμα μεσαίων δυνατοτήτων μεταξύ των δύο», σημείωσε, εκτιμώντας ότι γρήγορα θα αλλάξει το «μεσαίων» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Φώφη Γεννηματάξεκαθάρισε ότι η παράταξή της «δεν κάνει συναλλαγές», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» και τόνισε ότι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας «θα πρέπει να εξασφαλίζει συναινέσεις».

«Ο Τσίπρας που κατηγορεί για εμάς, το μοναδικό άρθρο που ζήτησε να αλλάξει είναι αυτό του ΠτΔ», είπε και είπε πως ήταν εκείνη που έστειλε επιστολή για την αναθεώρηση του Συντάγματος ζητώντας απεμπλοκή των εθνικών εκλογών από την εκλογή Προέδρου.

Πάντως, η Φώφη Γεννηματά αρνήθηκε να μπει σε ονοματολογία για το όνομα του Προέδρου, όμως υποστήριξε ότι, «Δεν μπορούμε να κομματικοποιήσουμε τον ΠτΔ. Το πρόσωπο και η διαδικασία εκλογής του θα πρέπει να ενώνει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η ίδια επανέλαβε, ωστόσο ότι, το Κίνημα Αλλαγής θα επαναφέρει τις επόμενες μέρες την πρόταση εξεταστική επιτροπή από το 2000. «Ο ελληνικός λαός οφείλει να μάθει γιατί μπήκε στην κρίση. Ήρθε η στιγμή να ανοίξουν στόματα» υπογράμμισε σχετικά.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Παύλου Γερουλάνου και απαντώντας σε αιχμές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής από άλλα στελέχη του, η Φ. Γεννηματά» και συμπλήρωσε ότι, «κανένας δεν ήρθε να θέσει διαφορετική γραμμή για τη γραμμή που ακολουθούμε. Κανείς δεν αμφισβητεί την αυτόνομη πορεία. Όποιος θέλει το ΚΙΝΑΛ να γίνει παρακλάδι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, ας έρθει να το πει».

Μιλώντας, έπειτα, για τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως: «Τσάκισε, εξαφάνισε τη μεσαία τάξη» και είπε ακόμη πως «ο στόχος για 3,5% είναι πολύ ψηλός, αν δεν το αποτινάξουμε, η κάθε κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να το εφαρμόσει. Αν δεν αλλάξει η δέσμευση, θα σερνόμαστε», τόνισε και συμπλήρωσε πως «πρέπει να αλλάξει και ο ρόλος του υπερταμείου. Δεν μπορεί να είναι ταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Μιλώντας για το προσφυγικό –μεταναστευτικό η Φώφη Γεννηματά, είπε πως η Ευρώπη «έδωσε τα κλειδιά του προσφυγικού στον Ερντογάν, ο οποίος παρά τα χρήματα που παίρνει, μπορεί ανά πάσα στιγμή να βουλιάξει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη».

«Χρειάζεται σχέδιο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων. Η Frontex είναι εδώ, υπάρχουν χρήματα για να γίνει πραγματική συνοριοφυλακή. Για να φυλάξουμε τα σύνορά μας είναι να το αποφασίσει η Ευρώπη, αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει μόνη της», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά.

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, «συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα: Το ‘ναι σε όλα’ στη Μέρκελ» σημειώνοντας ότι «αυτό είναι καταστροφικό για την Ελλάδα».

Send this to a friend