• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 01:03

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γεωργιάδης από Βρυξέλλες: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα σκιάχτρο που διώχνει καταθέτες

Σε δημοσιογράφους μίλησε στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, και παρομοίασα τον Αλέξη Τσίπρα με σκιάχτρο που διώχνει τους καταθέτες από την Ελλάδα. Την ίδια ώρα μίλησε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και υποστήριξε ότι θα κρίνουν τον χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα.

Ο Α. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει σε μια κακή συμφωνία με τους δανειστές, εάν παραδείγματος χάρη, η μείωση του αφορολόγητου ορίου έρθει νωρίτερα, το 2019, τότε ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές. Σε αντίθετη περίπτωση, αν η κυβέρνηση πετύχει μια καλή συμφωνία, τότε οι εκλογές θα γίνουν στον προγραμματισμένο χρόνο τους, εκτίμησε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Α. Γεωργιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όποτε γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς όπως είπε, ο μόνος δείκτης που πάει καλά είναι αυτός του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να μην αναπτύσσεται. Την ίδια στιγμή, ο Α. Γεωργιάδης εξέφρασε την ανησυχία του για την έξοδο της χώρας στις αγορές, λέγοντας θα είναι εύκολη μόνο βραχυπρόθεσμα και όσο υπάρχει το «μαξιλάρι» της ρευστότητας.

«Με τον Τσίπρα πρωθυπουργό δεν μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα έχασε την τελευταία τριετία που ήταν η καλύτερη για όλες τις χώρες της ευρωζώνης. «Ο Τσίπρας λειτουργεί ως σκιάχτρο που διώχνει καταθέτες γιατί δεν τον εμπιστεύονται. Αν φύγει, θα φύγουν και τα κάπιταλ κοντρόλ», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό που θα εμπνέει εμπιστοσύνη. Πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει, είναι να οικοδομηθεί ένα περιβάλλον που θα πείσει τους επενδυτές ότι οι επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα θα είναι κερδοφόρες, κάτι το οποίο δεν ισχύει σήμερα με την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες εισφορές.

Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο για τη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μετά το μνημόνιο, το οποίο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει στo Εurogroup της Σόφιας στις 27 Απριλίου, ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι είναι «άγνωστο» στους Έλληνες βουλευτές, ακόμα και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και επομένως δεν μπορεί να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, ο Α. Γεωργιάδης ανέφερε πως «στόχος είναι η πανευρωπαϊκή νίκη του ΕΛΚ, κι εμείς θα συμβάλουμε σε αυτό. Οφείλουμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για το πόσο θετικά έχει συμπεριφερθεί η Ευρώπη στον ελληνικό λαό. «Είναι καλύτερη η συγκυρία σήμερα, γιατί το 2014 ο ελληνικός λαός είχε φαντασιώσεις. Σήμερα – και αυτό είναι το μόνο καλό που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα – δεν υπάρχουν αυταπάτες. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι ο αντι-ευρωπαϊσμός είναι σε χαμηλότερα επίπεδα», πρόσθεσε.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεζ Ιστούριθ και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Ντάρα Μέρφι. Παράλληλα, μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, με θέμα «Η επόμενη μέρα μετά τη λήξη του προγράμματος», καθώς και σε εκδήλωση στο Wilfried Martens Centre.

Send this to a friend