• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 23:52

Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

Γεωργιάδης: Δηλαδή η Κανέλλη θα μιλάει όποτε θέλει και σε μένα δεν θα δίνετε τον λόγο; Έλα Χριστέ και Παναγιά!

Έναν καβγά είχαν μέσα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή την παρουσία στην Επιτροπή Άμυνας του ένστολου συνδικαλιστή Ευάγγελου Κουτρουφίνη.

Έναν καβγά είχαν μέσα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή την παρουσία στην Επιτροπή Άμυνας του ένστολου συνδικαλιστή Ευάγγελου Κουτρουφίνη.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν, όταν ο κ. Γεωργιάδης διάβασε ανάρτηση του εν λόγω συνδικαλιστή στο Facebook στις 18 Νοεμβρίου του 2018, στην οποία ανέφερε ότι «η χούντα δεν τελείωσε το 1973» και ζήτησε να εξηγήσει τι εννοεί και ποιους θεωρεί σήμερα χούντα.

Η ενέργεια του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την άμεση αντίδραση - παρέμβαση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία είχε προτείνει να έρθει ως φορέας της Ένωσης Αρκαδίας ο αρχισμηνίας Ευάγγελος Κουτρουφίνης.

Και έτσι ακολούθησε ο παρακάτω έντονος διάλογος:

Λιάνα Κανέλλη: Οι ερωτήσεις Γεωργιάδη έχουν χαρακτήρα ανάκρισης των στρατιωτικών. Δεν θα γίνουμε ανακριτές και κριτές της ελευθερίας έκφρασης, πολιτικής τοποθέτησης και βούλησης των στρατιωτικών.

Προεδρεύων Κώστας Δουζίνας : Δεν είναι αντικείμενο της επιτροπής τι γράφει ο κ. Κουτρουφίνης στο Facebook.

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα μου δώσετε, κ. Δουζίνα, τον λόγο επί προσωπικού.

Κώστας Δουζίνας: Δεν θα σας τον δώσω. Να μου κάνετε πρόταση μομφής.

Άδωνις Γεωργιάδης: Χούντα έχουμε εδώ και δεν μου δίνετε το λόγο; Δεν εφαρμόζετε τον κανονισμό; Ποιος είστε, ο Καίσαρας είστε;

Λιάνα Κανέλλη: Δεν απευθύνθηκα σε σένα, δεν ακούς καλά.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ζητώ τον λόγο επί προσωπικού, αναφέρθηκες σε μένα.

Λιάνα Κανέλλη: Είναι πολιτική θέση, δεν είναι προσωπική, δεν είναι απάντηση στον κ. Γεωργιάδη.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δηλαδή η Κανέλλη θα μιλάει όποτε θέλει και σε μένα δεν θα δίνετε τον λόγο; Έλα Χριστέ και Παναγιά!

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Δουζίνας έκλεισε την επιτροπή χωρίς να δώσει τον λόγο ούτε στον κ. Γεωργιάδη, ούτε στον  κ. Κουτρουφίνη προκειμένου να εξηγήσει την ανάρτησή του.

Send this to a friend