Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γεωργιάδης: Να αποφανθεί η δικαιοσύνη αν «Σαράφης»-«Κελέση» πρέπει να παραμείνουν προστατευόμενοι

O Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για τους προστατευόμενους μάρτυρες και την υπόθεση Νovartis.

O Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για τους προστατευόμενους μάρτυρες και την υπόθεση Νovartis.

«Αν πράγματι έχουν συμβεί όσα καταγγέλονται μιλάμε για την πρώτη απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας από το 1974» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «δεν έμπλεξα εγώ τον Τσίπρα, αυτός έμπλεξε τον εαυτό του. Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει μια μακροσεκλή ανάρτηση για να προστατεύει έναν φυγά, τον "Σαράφη". Μπορεί κάποιος να μου δείξει προηγούμενο με αρχηγό κόμματος να προστατεύει έναν φυγά. Δεν είπα ότι θα πάει ισόβια, μπορεί να κάνει και λάθος, μπορεί να έχει και λόγο».

Για την απάντηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι το ένταλμα βίαιης προσαγωγής για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι νόμιμο ο κ. Γεωργιάδης είπε «ότι εφόσον απεφάνθη η δικαιοσύνη ότι είναι νόμιμο το μόνο που μένει είναι η αστυνομία να το εκτελέσει» εξηγώντας ότι «για την αστυνομία είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης που κατά τον Νίκο Μανιαδάκη είναι ο "Μάξιμος Σαράφης" έχει καταγγελθεί από άλλο μάρτυρα στην υπόθεση Novartis ότι έχει μισο εκατ. ευρώ από τα "μαύρα ταμεία» της Novartis και υπάρχει το περίεργο ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν τον έχει καλέσει για αυτό».

«Δεν μπορεί να μπαίνει σε καθεστώς προστασίας όποιος έχει εμπλοκή από την υπόθεση» υπενθύμισε ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Εάν είναι ψευδής η μαρτυρία Μανιαδάκη θα ζητήσουμε συγγνώμη από Δεστεμπασίδη και Τουλουπάκη. Εάν όχι ανοίγει νέος κύκλος χειρότερος» πρόσθεσε.

Τέλος, τον αντεισαγγελέα Μπρακουμάτσο «να απαντήσει αν έκανε έλεγχο και να πει αν συντρέχει λόγος "Σαράφης" και "Κελέση" να είναι στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να μένει σιωπηλή. Αυτό το μπάχαλο στη δικαιοσύνη δεν πρέπει να το λύσει η ίδια;».

Send this to a friend