Αθήνα

17 oC

αραιές νεφώσεις

Γεωργιάδης: Ό,τι λέγαμε προεκλογικά, αυτό κάνουμε- Δεν έχω αλλάξει ούτε ένα 24ωρο στο χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και αναφέρθηκε τόσο στη Novartis και το μεταναστευτικό, όσο στην επένδυση στο Ελληνικό και το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και αναφέρθηκε τόσο στη Novartis και το μεταναστευτικό, όσο στην επένδυση στο Ελληνικό και το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

«Με έχει καλέσει και εμένα ως μάρτυρα ο κ. αντεισαγγελέας να καταθέσω, την επόμενη Πέμπτη, για αυτήν τη σκευωρία. Λόγω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή, δεν θα μπορέσω να πάω εκείνη την ημέρα αλλά αργότερα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και συνέχισε:

«Προεκλογικά είχα πει ότι πρέπει να γίνει προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία θα βγάλει την κουκούλα από τους μάρτυρες και θα τους καλέσει για να πουν ποιος τους έβαλε. Αυτοί οι άνθρωποι που με διέβαλαν, με συκοφάντησαν και είπαν τέτοια τερατώδη ψέματα για μένα, αν νομίζουν ότι δεν θα τους πάω στα δικαστήρια για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Η διαδικασία, η οποία κατέληξε τελικώς σε μια αλληλοκατηγορία των εισαγγελέων γιατί εκεί θα καταλήξει, είναι πρώτον ντροπιαστική για την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι ντροπή σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ενέπλεξε πρώην πρωθυπουργούς και πρώην υπουργούς να φτάνουμε σε ένα σημείο που αντί να διαλευκανθεί η υπόθεση, να έχουμε τον έναν εισαγγελέα να κατηγορεί τον άλλον».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να αποσαφηνίσει ότι δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό η ρητορική της ΝΔ προεκλογικά και μετεκλογικά σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

«Η προεκλογική μας ρητορική και η σημερινή μας ρητορική είναι ίδια. Το νομοσχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή είναι προς εφαρμογή της προεκλογικής μας ρητορικής. Ό,τι λέγαμε προεκλογικά, αυτό κάνουμε. Ο κόσμος δικαίως ανησυχεί. Η Κυβέρνηση είναι εδώ για να απαντήσει σε αυτές τις ανησυχίες».

Και συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνηση αυτή είναι 100 μέρες στην εξουσία. Στις 100 αυτές μέρες έχει επιταχύνει τις διαδικασίες τακτοποίησης του ασύλου και αλλάζει την πολιτική».

Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, τόνισε ότι «Δεν έχω αλλάξει ούτε ένα 24ωρο στο χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό. Η ευθύνη μου ως Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι να ολοκληρώσω τη διαδικασία. Όπως έχω πει πολλές φορές, τη μπουλντόζα τη βάζει η εταιρεία, δεν τη βάζω εγώ. Το Ελληνικό δεν είναι δημόσιο έργο, είναι ιδιωτικό».

Τέλος, τοποθετήθηκε και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού: «Όταν θα έρθει συγκροτημένη πρόταση, θα σας πω. Προς το παρόν υπάρχουν κάποιες καλές προθέσεις. Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μια πρόταση που να έχει οικονομικό νόημα. Τέτοια πρόταση ακόμα δεν έχει κατατεθεί».

Send this to a friend