Αθήνα

 

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Η Βασιλική από την Καλαμάτα: Η ζωή και το έργο της σπουδαίας Κικής Δημουλά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Δική μας προτεραιότητα για ανάπλαση θα ήταν η Δυτική Αθήνα που έχει παραμεληθεί

«Η πρώτη μας προτεραιότητα δεν θα έπρεπε να είναι αυτή τη στιγμή το κέντρο της Αθήνας αλλά η Δυτική Αθήνα που υποφέρει πολύ και την έχουν παραμελήσει όλοι οι δήμαρχοι πλην του Μπέη. Η Δυτική Αθήνα είναι που χρειάζεται σήμερα ανάπλαση, όχι το κέντρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στον Ionian Galaxy 90,8, αναφορικά με τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» και το project που ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Δείτε επίσης

Επίθεση με βιτριόλι: Το οξύ καίει ακόμα το πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας
Πατέρας μεταμόρφωσε το ξεχαρβαλωμένο δωμάτιο που δόθηκε στην κόρη του στην εστία του ΑΠΘ σε ένα άνετο, νεανικό δωμάτιο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

«Ο κ. Μπακογιάννης όμως που εκλέχτηκε από τον αθηναϊκό λαό επέλεξε μια άλλη προτεραιότητα. Εκεί που παρεμβαίνει όμως, κάνει μια παρέμβαση που είναι καλή για τον πεζό και περιορίζει το αυτοκίνητο. Αυτό ήταν μέσα στις δικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις. Άρα, ενώ διαφωνώ μαζί του στις προτεραιότητες που θέτει, δεν μπορώ να μην τον στηρίξω σε μια παρέμβαση που κάνει την Αθήνα πιο φιλική στον πεζό. Βέβαια, η στήριξη αυτή δεν γίνεται χωρίς κριτική . Υπάρχουν ακόμα ελλείμματα στην παρουσίαση της μελέτης που έχουμε δει που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, υπάρχει ένα έλλειμμα στα υπαίθρια πάρκινγκ και στα πάρκινγκ των δικύκλων τα οποία καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια της Αθήνας και είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πεζούς, τις μητέρες με τα καρότσια και τα άτομα με αναπηρία. Και υπάρχει κι ένα έλλειμμα μελέτης για το πώς πρέπει να αλλάξουν τα ΜΜΜ έτσι ώστε να μπορεί να έρχεται κάποιος εύκολα στο κέντρο και να μην ταλαιπωρείται. Θέλουμε ένα κέντρο φιλικό για τον πεζό αλλά ταυτόχρονα ένα κέντρο που μπορεί να επισκεφτεί ο πολίτης της Αθήνας ή ο τουρίστας. Για όλα αυτά, εμείς θα πιέζουμε συνέχεια για να διορθωθούν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμφωνήσουμε επί της αρχής, είναι ενδιαφέρον ότι συμφώνησε και η Ανοιχτή Πόλη που είναι υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε ότι, μπορεί να μην είναι αυτή η προτεραιότητά μας αλλά εφόσον εξυπηρετεί προτεραιότητες που κι εμείς έχουμε στηρίξει στην προεκλογική μας εκστρατεία, προφανώς θα τον στηρίξουμε ελέγχοντας κάθε του κίνηση ώστε ό,τι γίνει να γίνει με τον σωστό τρόπο», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

Και συνέχισε ο ίδιος:

«Πιστεύω ότι εκτός από την πόλωση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή τις τελευταίες τρεις εβδομάδες της καμπάνιας, οι πολίτες της Αθήνας “ταμπουρώθηκαν” στις παρατάξεις τους σε πολύ μεγάλο βαθμό. Παρόλαυτα εμείς καταφέραμε και σχεδόν τριπλασιάσαμε το ποσοστό του χώρου που μας υποστηρίζει μέσα στην Αθήνα το οποίο σημαίνει ότι είχαμε μια απήχηση πολύ ευρύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς. Όμως, πιστεύω ότι η εμπειρία του κ.  Μπακογιάννη στην αυτοδιοίκηση έπαιξε έναν πολύ βασικό ρόλο στο να τον επιλέξουν».

«Η επόμενη μέρα θέλει διαφορετικά εργαλεία από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στον κορωνοϊό. Στον κορωνοϊό παίρνεις αποφάσεις γρήγορες, σε εισαγωγικά λέω αυταρχικές, κι εννοώ αποφάσεις που μπορείς να πάρεις μόνος σου χωρίς πολλές δημοκρατικές διαδικασίες. Την επόμενη μέρα όμως, που θα κληθούμε να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας μετά από μια δεύτερη απανωτή κρίση, εκεί, αυτή η νοοτροπία μπορεί να σε οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα διότι αν δεν υπάρχει ένας πραγματικός κοινωνικός διάλογος για το ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες προτεραιότητές μας, καταλαβαίνετε ότι κάνουμε μεγάλη ζημιά. Θα αισθανθούν κάποιοι Έλληνες ότι είναι πρώτης κατηγορίας και κάποιοι ότι είναι δεύτερης. Μετά από μια κρίση είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Η διαχείριση της κοινωνικής συνοχής πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. Αυτό πρέπει να γίνει με βαθιές δημοκρατικές διαδικασίες. Εκεί θα φανεί αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να κάνει ακόμα το “γύρισμα” το οποίο οφείλει να κάνει ή αν θα συνεχίσει με αυτήν τη νοοτροπία η οποία όμως στη δεύτερη φάση της κρίσης δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση», υποστήριξε ο κ. Γερουλάνος.

Και συνέχισε:

«Πρέπει  να καταλάβουμε ότι το θέμα της ασφάλειας δεν είναι θέμα αριστερό ή δεξιό, είναι βασική αρχή για να μπορεί να ζει ένας πολίτης σε μία πόλη πολιτισμένη. Και για να τηρήσουμε την ασφάλεια χρειάζεται να κρατάμε πάντα το ίδιο επίπεδο αστυνόμευσης, ποτέ ακραία προς τα επάνω, ποτέ ακραία προς τα κάτω. Η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τώρα τη ΝΔ να επιβάλει την τάξη στην Αθήνα με έναν τρόπο που, για μένα, ξεπερνά τα όρια. Εμένα με ενδιαφέρει η συνέπεια, να ξέρει ο πολίτης ότι μπορεί να περπατήσει το βράδυ προς το σπίτι του με ασφάλεια και την ίδια ώρα να ζει σε μια πόλη που δεν είναι αστυνομοκρατούμενη. Για να γίνει αυτό, η αστυνομία πρέπει να έχει μια συνέπεια απέναντι στον πολίτη, να είναι πάντα εκεί διακριτικά. Αν τη μία μέρα εξαφανίζεται και την άλλη μέρα βγαίνει με τα ΜΑΤ, καταλαβαίνετε, ότι δεν νιώθει και πολλή ασφάλεια ο πολίτης».

«Υπάρχουν νέες μορφές τουρισμού που δεν έχουν αναπτυχθεί καθόλου στην Ελλάδα. Ο ιατρικός τουρισμός, ο τουρισμός της περιπέτειας. Αυτές οι νέες μορφές τουρισμού έχουν τεράστια προοπτική στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να γίνουν εκεί που υπάρχει ήδη πλούτος αλλά σε περιοχές που πραγματικά αυτόν τον καιρό υποφέρουν. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η Θράκη, για παράδειγμα, να γίνει ένα κέντρο υγείας για τα Βαλκάνια, τι πλούτο θα δημιουργήσει στην περιοχή μια τέτοια κίνηση.  Αυτά όλα είναι ευκαιρία να τα βάλουμε στο τραπέζι αφού θα ρίξουμε που θα ρίξουμε λεφτά στην οικονομία, θα τα ρίξουμε εκεί που ήδη υπάρχουν τα λεφτά ή εκεί που υπάρχει προοπτική; Θα απαλύνουμε τον πόνο ή θα δημιουργήσουμε προοπτική; Βεβαίως πρέπει να απαλύνεις και τον πόνο αλλά χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να το κάνεις στις πραγματικά ευάλωτες ομάδες. Αυτή είναι μια αγωνία μέσα στην ελληνική κοινωνία την οποία μπορείς να την αντιμετωπίσεις μόνο αν αισθανθεί ο Έλληνας ότι συνδιαμορφώνει το μέλλον του. Μόνο αν αισθανθούμε όλοι ότι είμαστε μέρος της επόμενης μέρας θα διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή», τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

Άλλες ειδήσεις:

Τζένη Μπαλατσινού: «Πέρασαν δύσκολα αυτοί οι 7 μήνες»- Το συγκινητικό μήνυμα για την περιπέτεια της μητέρας της (ΕΙΚΟΝΑ)

Επίθεση Πορτοσάλτε στον Ανδρέα Παπανδρέου: Έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και σκορπούσε λεφτά

Βίντεο: O Τάκης Ζαχαράτος υποδύεται τον Νίκο Χαρδαλιά και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό

Ροή Ειδήσεων

limeniko soma

06/06/2023 | 19:58

Νεκρός εντοπίστηκε ο Αμερικανός χειριστής γιοτ στα ανοιχτά της Λήμνου

06/06/2023 | 19:45

Τραγωδία στην Καβάλα: Αυτός είναι ο 17χρονος μαθητής που καρφώθηκε με τη μηχανή του σε απορριμματοφόρο

06/06/2023 | 19:44

Ελένη Βιτάλη για Λευτέρη Πανταζή: «Νόμιζε ότι μπορεί να μου προτείνει ό,τι ήθελε – Του λέω: εσύ την έχεις δει περίεργα»
papadakis

06/06/2023 | 19:37

Γιώργος Παπαδάκης για τον γιο του: «Τι να έρθει να κάνει στον ΑΝΤ1; Eίμαι εγώ»

06/06/2023 | 19:24

Στον Κοκλώνη το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Open

06/06/2023 | 19:21

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης
screenshot 2023 06 06 191421

06/06/2023 | 19:14

SOS για την Αρκτική: «Μπορεί να μην έχει θαλάσσιους πάγους τον Σεπτέμβριο ήδη από το 2030»

06/06/2023 | 19:11

Θεσσαλονίκη: Δώρο ζωής για δύο άντρες η μεταμόσχευση νεφρών ενός 75χρονου

06/06/2023 | 18:57

Ηράκλειο: Την Παρασκευή η απολογία του 36χρονου που μαχαίρωσε την αρραβωνιαστικιά του

06/06/2023 | 18:52

Με εντολή του Τσίπρα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής βρέθηκαν στην Κω μετά τον θάνατο της 63χρονης γυναίκας

06/06/2023 | 18:41

Κολωνός: Προφυλακίστηκαν οι 7 από τους 8 κατηγορούμενους για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

06/06/2023 | 18:35

Δίκη για το Μάτι: «Νοθεύτηκε το βιβλίο πτήσεων» κατέθεσε αξιωματικός της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων
screenshot 3

06/06/2023 | 18:24

Κως: Στο πάρτι γενεθλίων της εγγονής της «έσβησε» η 63χρονη – «Δεν υπήρχε ασθενοφόρο, την φόρτωσαν σαν σακί με πατάτες»

06/06/2023 | 18:21

Καλομοίρα: Όταν στεναχωριέμαι κλαίω και κάνω «20 λεπτά κηδεία», μετά το ξεπερνάω

06/06/2023 | 18:08

Σπύρος Μαρτίκας: Αποκάλυψε ποιος παίκτης επιτέθηκε σε cameraman του Survivor – «Δεν παίχτηκε ποτέ αυτό»
screenshot 2023 06 05 114639
Πώς ψήφισαν οι νέοι 17–34 ετών στις εκλογές της 21η Μαΐου: Πρωτιά για τη ΝΔ – Σημαντική άνοδο στην εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ
mitsotakis ekloges nafpaktos 2904
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρνητικός στο τεστ κορονοϊού
pasok kinal deltio typoy
ΠΑΣΟΚ για Σκέρτσο και ΝΔ: «Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ … οικονομικής κοροϊδίας»
debate2 2023 060623
Εκλογές 2023: Συμφωνία για debate των πέντε αρχηγών – Ποια η πιθανή ημέρα διεξαγωγής του
androulakis kriti 1504
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει ενεργειακή δημοκρατία
tsapanidou 1805
Τσαπανίδου: «Έχουν αποφασίσει στη ΝΔ να τερματίσουν την προπαγάνδα σε αυτές τις εκλογές»