Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αλέξης Κούγιας: Μηνύσεις κατά πάντων – Τι λέει για Καπουτζίδη και για την «επαγγελματία κυρία» της Μυκόνου, παρουσιάστρια του OPEN

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος για τα προβλήματα από την κακοκαιρία: Το ερώτημα είναι ποιον θα δείξει τώρα ο πρωθυπουργός;

Στην ευθύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία, αναφέρεται ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος.

Δείτε επίσης

Γερουλάνος: «Η δημοκρατία κινδυνεύει πραγματικά από εκείνον που θα εκμεταλλευτεί τους φόβους της κοινωνίας» (ΒΙΝΤΕΟ)
Γερουλάνος: Τώρα είναι η ώρα να ξεχάσουμε τις καρέκλες και να μετρήσουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις μέσα στην κοινωνία

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρει:

«Όταν κατατέθηκε ο νόμος για το Επιτελικό Κράτος είχα επισημάνει δύο πράγματα: πρώτον, ότι όταν ένας Πρωθυπουργός μαζεύει όλη την εξουσία πάνω του θα αναλάβει και όλο το κόστος των αποτυχιών. Η συγκέντρωση της εξουσίας συγκεντρώνει τη δόξα, όμως συγκεντρώνει και τις ευθύνες. Δεύτερον, ότι Επιτελικό Κράτος χωρίς την αποσυγκέντρωση της εξουσίας σε θεσμούς που θα λύσουν τα χέρια του Κεντρικού Πολιτικού Συστήματος, όπως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν νοείται. Πρώτον, διότι κάθε περιοχή έχει ιδιαιτερότητες και κανένας δεν τις αντιλαμβάνεται όπως η τοπική κοινωνία και δεύτερον, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξέρουμε ποιος έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την εμπειρία που βιώνουμε.

H κακοκαιρία είχε κλείσει ραντεβού. Δεν μας έπιασε εξαπίνης. Γνωρίζαμε τον ερχομό και τις δυσκολίες που θα έφερνε. Παρόλα αυτά, τα κενά και οι καθυστερήσεις ήταν πολλές σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Όμως τώρα η ευθύνη δεν μοιράζεται. Όσο οι δήμοι δεν έχουν τις εξουσίες που χρειάζονται για να αναβαθμίσουν τα αντανακλαστικά τους, όσο δεν έχουν σωστή και έγκυρη ενημέρωση για να αντιδράσουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τόσο οι πολίτες θα ταλαιπωρούμαστε από τις λογιών λογιών «Μήδειες». Και τόσο οι Δήμαρχοι θα μπορούν να δείχνουν προς «τα πάνω» για να αποποιηθούν ευθύνες.

Το ερώτημα τώρα είναι «ο Πρωθυπουργός ποιον θα δείξει;» Και όσο οι επιλογές λιγοστεύουν τόσο θα πολλαπλασιάζονται οι αποτυχίες που θα χρεώνονται στον ίδιο και στο γραφείο του».

Σπάει τη σιωπή της η Μενδώνη: «Δεν υπάρχει καμία απόπειρα συγκάλυψης – Τον Λιγνάδη τον επέλεξα με καλλιτεχνικά κριτήρια-  Αναλαμβάνω το επικοινωνιακό λάθος»
Πρώτη δύναμη οι προεδρικοί (Κίνηση Μελών) στις νέες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
«Προαναγγελία» Μητσοτάκη για παράταση lockdown μέχρι 15 Μαρτίου: «Προσπάθεια αλλες δυο εβδομάδες για να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς»
Γεωργιάδης: Δεν είμαστε «Κουφοντίνες», δεν θέλουμε να πεθάνει
Κοντονής για Κουφοντίνα: Επίλυση μέσω της Δικαιοσύνης – Αντίθετος με τον τρόπο αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ
Χαρδαλιάς στη Βουλή για εμβολιασμούς: Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός γύρω από κάθε εμβολιαστή