Αθήνα

2 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις της Μπεκατώρου…»: Η επιστολή παραίτησης του Αδαμόπουλου στον Καπράλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Τώρα είναι η ώρα να ξεχάσουμε τις καρέκλες και να μετρήσουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις μέσα στην κοινωνία

Στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και τον χώρο της Κεντροαριστεράς, αναφέρεται εκτενώς με ανάρτησή του, ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος.

Δείτε επίσης

Γερουλάνος για Αντρίκο Παπανδρέου: Μπράβο, δεν έκανε πίσω και δικαιώθηκε – Υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τη Δημοκρατία
Γερουλάνος για εισβολή στο Καπιτώλιο: Από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι να νομίζουμε ότι οι νόμοι προστατεύουν τη δημοκρατία

Αναλυτικά, ο Παύλος αναφέρει:

Ανασχηματισμός vs. Αναγέννηση 2021

Ο ανασχηματισμός επιβεβαίωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ικανοποιημένος με την πορεία της χώρας (ακόμα και σε θέματα που αφορούν στην παιδεία και στον τουρισμό). Θεωρεί σώφρονα την σαλαμοποίηση της εξωτερικής πολιτικής και συνεχίζει να πιστεύει ότι θα φέρει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα όταν μειώσει το κόστος εργασίας και αφαιρέσει από τον ανταγωνισμό τις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιβεβαίωσε επίσης ότι θα πάει στις επόμενες κάλπες το συντομότερο, εμβολίου και δημοσκοπήσεων επιτρέποντος, με «όραμα» το σχέδιο Πισσαρίδη και αφήγημα «επιτυχούς διακυβέρνησης», παρά τις επικίνδυνες συγχύσεις που έχει προκαλέσει στην κοινωνία η πολιτική του για την πανδημία.

Απέναντι σε αυτό το αφήγημα και αυτό το «όραμα» ο προοδευτικός χώρος συμπεριφέρεται φοβικά, αμυντικά, αποσπασματικά χωρίς σχέδιο και πρόταση. Συμπεριφέρεται ως ηττημένος πριν πάει στις κάλπες, με μόνη αντιπρόταση την ποιότητα διαχείρισης του οράματος του «άλλου».

Αυτός δεν είναι ο χώρος που εγώ γνωρίζω. Ο δικός μου χώρος, ο χώρος που εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ και που σήμερα βρίσκεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (στο ΚΙΝΑΛ, στο ΣΥΡΙΖΑ, στην ΝΔ και στο σπίτι του) δεν πάλεψε ποτέ με τα οράματα του άλλου. Πάλεψε πάντα για τα δικά του οράματα. Οράματα που αφορούσαν στην Ελλάδα, τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Οράματα που αφορούσαν σε όλη την κοινωνία και όχι μόνο κάποιους. Και πάνω από όλα, οράματα που δεν διαχειρίζονταν γραμμικά τις δυνατότητες της χώρας αλλά ενέπνεαν όλους μας να καταφέρουμε περισσότερα από ό,τι μας έταξε η μοίρα μας.

Σε αυτό τον χώρο δεν ταιριάζει η μοιρολατρία. Διότι όταν νιώθει ανασφαλής ο χώρος κατακερματίζεται και ισοπεδώνεται. Τώρα είναι η ώρα να ξεχάσουμε τις καρέκλες στις οποίες τόσο καιρό βολευτήκαμε, να σταθούμε στα πόδια μας και να μετρήσουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις μέσα στην κοινωνία. Να εκφράσουμε το δικό μας όραμα και να πάμε στην μάχη συντεταγμένοι και σίγουροι για τα πιστεύω μας.
Τώρα είναι η ώρα να πούμε ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας θα αλλάξει μόνο όταν διευρυνθεί η παραγωγική της βάση. Ότι για να διευρυνθεί η παραγωγική βάση της Ελλάδας πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις όσο πιο κοντά στην κοινωνία γίνεται.

Να αποσυγκεντρωθεί, δηλαδή, η εξουσία ώστε να σπάσει ο συγκεντρωτισμός που κρατάει δημιουργικές δυνάμεις της χώρας εγκλωβισμένες. Σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία, τώρα είναι η ώρα για πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που δημιουργεί συμμαχίες πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης. Τώρα είναι η ευκαιρία να σχεδιάσουμε τα πάντα από την αρχή, από την παιδεία μέχρι και τον τουρισμό, διότι όλα αλλάζουν και οι παλιές συνταγές δεν θα φέρουν τα ίδια αποτελέσματα. Και τώρα είναι η ώρα για μια διακυβέρνηση που θα κινητοποιήσει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα για να γίνει η ανάκαμψη υπόθεση όλων μας. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε την μεσαία τάξη που τόσο ανάγκη έχουμε για την πρόοδο της χώρας.

Σύντομα, η Ελλάδα μπαίνει σε βαθύτερη κρίση. Αν δεν δώσουμε το δικό μας όραμα, αυτή η Δεξιά θα κάνει αυτό που έκανε πάντα. Θα μοιράσει πολλά χρήματα σε λίγους ευελπιστώντας ότι κάποια από αυτά θα παραμείνουν στην χώρα. Μια πολιτική που μας έχει οδηγήσει ξανά και ξανά σε χρεοκοπία και εξάρτηση.

Μπορεί να μην είναι ακόμα φανερό σε όλους, αλλά η μάχη μπροστά μας δεν είναι μάχη επιβίωσης του χώρου. Είναι μάχη επιβίωσης της χώρας. Και σε αυτή την μάχη, η Ελλάδα χρειάζεται όλες τις κοινωνικές δυνάμεις στις επάλξεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγραφή ισχύος από την Κίνηση Μελών, πανελλαδική πρεμιέρα για την ΡΕΝΕ
Γερουλάνος για Μπεκατώρου: Μας αφορά ότι θέλει απίστευτο θάρρος για μια γυναίκα να βρει τη δύναμη να μιλήσει για τον βιασμό της
Το κρίσιμο τεστ με το άνοιγμα των καταστημάτων και τα επόμενα βήματα με Γυμνάσια-Λύκεια και Εστίαση
Παπανδρέου για Σοφία Μπεκατώρου: Είναι μόνο η αρχή – Τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας έχουν δύναμη και φωνή
Παύλος Γερουλάνος: Το μοντέλο ανάπτυξης για το οποίο μιλάω δεν έχει καμία σχέση με αυτό του κ. Μητσοτάκη
Ο Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο την Μπεκατώρου: «Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής»