• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 10:30

Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γερουλάνος για το στολισμό στη Β. Σοφίας: «Είναι σαν να βγάλεις αύριο τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες»

Την αντίθεσή του για το χριστουγεννιάτικο στολισμό που επέλεξε το Ίδρυμα Ωνάση για τη Βασιλίσσης Σοφίας, εκφράζει ο επικεφαλής του «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος.

Την αντίθεσή του για το χριστουγεννιάτικο στολισμό που επέλεξε το Ίδρυμα Ωνάση για τη Βασιλίσσης Σοφίας, εκφράζει ο επικεφαλής του «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος.

Ο Παύλος Γερουλάνος σχολίασε με αιχμηρό τρόπο το στολισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να βγάλεις αύριο τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες»!

«Χαλάσαμε κάτι που ήταν καλό, αν είναι ένα μέρος που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ως ωραίος χριστουγεννιάτικος στολισμός αυτή ήταν η Βασιλίσσης Σοφίας. Δεν έχω αντίρρηση να δούμε τα πράγματα πιο προοδευτικά, είμαι ο τελευταίος που πιστεύει ότι πρέπει να μείνουμε μόνο στις παραδοσιακές μορφές τέχνης και στολισμού μιας πόλης, αλλά όταν υπάρχει μια τέτοια κατακραυγή καλά θα κάνουν όλοι οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε αυτή την απόφαση να ακούσουν τι λέει ο κόσμος. Δεν τα λέει ο κόσμος τυχαία. Δεν μπορείς σε μια κοινωνία- που έχει τρανταχτεί όλα αυτά τα χρόνια και θέλει να δει να επέρχεται μια κανονικότητα- να πηγαίνεις να κάνεις μια καλλιτεχνική παρέμβαση σε ένα πράγμα που είχε και που ήταν καλό. Είναι σαν να βγάλεις αύριο τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Γερουλάνος άφησε αιχμές τόσο για τον δήμο Αθηναίων, όσο και για το ίδρυμα Ωνάση, για τον στολισμό στη βασιλίσσης Σοφίας, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει το όλο θέμα με ένα απόμακρο τρόπο από την κοινωνία.

«Είναι απόμακρος ο τρόπος αντιμετώπισης του ιδρύματος Ωνάση στις συγκεκριμένες αντιδράσεις και την κατακραυγή. Ο κόσμος θέλει ορισμένες σταθερές, πείτε το συντηρητικό, πείτε το όπως θέλετε, όμως η πραγματικότητα είναι ότι τα πράγματα που λειτουργούν σωστά θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά. Αν είναι να κάνουμε παρεμβάσεις εκεί που τα πράγματα λειτουργούν καλά, δείχνει πόσο δεν καταλαβαίνουμε τα πράγματα που δεν λειτουργούν καλά», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Γιατί δεν πάμε στις γειτονιές που δεν στολίζονται, σε όλους εκείνους που λένε πως μόνο το Σύνταγμα στολίζεται. Ας πάμε στον Κολωνό, στα Σεπόλια, στην Ακαδημία Πλάτωνος, που δεν υπάρχει χριστουγεννιάτικη αγορά και φεύγει όλος ο κόσμος. Γιατί δεν πάμε εκεί και να κάνουμε εκεί δοκιμές προοδευτικού τρόπου στολισμού; Αν είναι επιτυχημένο θα τραβήξει κόσμο να πάει εκεί να το δει», συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος αναφερόμενος στον στολισμό της Αθήνας για τα Χριστούγεννα 2019.

Send this to a friend