• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 23:51

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γερουλάνος: Ο Δήμαρχος οφείλει να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων για τα δικαιώματά τους

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Antivirus ο πρώην υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και γενικά των πολιτών της Αθήνας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Antivirus ο πρώην υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και γενικά των πολιτών της Αθήνας.

Ειδικότερα, ερωτηθείς ο Παύλος Γερουλάνος τι απαντά «σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ένας υποψήφιος δήμαρχος προβάλλει την προοδευτικότητά του για ψηφοθηρικούς λόγους;», είπε:

«Θα έλεγα ότι ακόμη κι έτσι, μιλάμε για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εδραιωθούν τα ζητήματα αυτά ως σημαντικά αιτήματα της εποχής μας. Εμένα δε με ενδιαφέρει γιατί ο Μπακογιάννης ή ο Ηλιόπουλος λένε πράγματα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Με ενδιαφέρει όμως, το αν τα λένε για να βρούμε όντως τα κοινά σημεία συνεργασίας. Η Αθήνα την επόμενη μέρα των εκλογών θα απαιτεί συνεργασίες λόγω της απλής αναλογικής. Αντί λοιπόν να σκεφτόμαστε τι μας χωρίζει, καλό είναι να δούμε από τώρα τι κοινό έχουμε. Υπάρχει βέβαια μια ποιοτική διαφορά ανάμεσα στο να πιστεύεις πραγματικά αυτά που λες και στο να τα λες απλά γιατί ξέρεις ότι θα έχουν συγκεκριμένο πολιτικό αντίκτυπο. Για την κοινότητα και την Αθήνα όμως, το μόνο που μετράει είναι όλα αυτά να γίνουν πράξη κι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις είναι να κάνεις τους υποψήφιους να δεσμευτούν – ακόμα κι αυτούς που τα λένε χωρίς να τα εννοούν».

«Για να μην συγχύζονται οι άνθρωποι είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε τον χώρο στο Σύνταγμα με όποιον θέλουν»

Εξάλλου, η ΝΔ επιτέθηκε στον Παύλο Γερουλάνο και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, καταγγέλλοντας «χωροταξικό πραξικόπημα ενόψει των εκλογών» για τα εκλογικά περίπτερα.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν από τη ΝΔ: «Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο, προχώρησε σήμερα σε ένα πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα ενόψει των εκλογών. Αποφάσισαν ετσιθελικά να τοποθετηθούν στην πλατεία Συντάγματος μόνο τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου και επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία και τον Γιώργο Πατούλη να τοποθετήσουν τα δικά τους στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ό, τι και να κάνουν, όμως, ο κλαυθμός και ο οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλος δικός τους».

«Ναι, καλά διαβάσατε. Ένα ολόκληρο κόμμα ανακάλυψε πραξικόπημα σε σχέση με το που αποφασίστηκε να τοποθετηθούν εκλογικά περίπτερα», σχολίασαν από την ομάδα του Παύλου Γερουλάνου, για να απαντήσουν:

«Τσάι και συμπάθεια στο γεμάτο τεστοστερόνη Γραφείο Τύπου της ΝΔ που ανακάλυψε συνωμοσίες και πραξικοπήματα σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τα…εκλογικά περίπτερα (αν είναι δυνατόν).

Για να μην συγχύζονται οι άνθρωποι είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε τον χώρο στο Σύνταγμα με όποιον θέλουν. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο συνδυασμός «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» άφησε το θέμα εν λευκώ στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου οι οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα απίστευτο παζλ χωροταξίας εκλογικών περιπτέρων δεκάδων κομμάτων και συνδυασμών ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης σε δημοτικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έτσι κι αλλιώς η δική μας καμπάνια εστιάζεται σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και εκεί βρισκόμαστε και θα βρεθούμε καθημερινά. Με τα εκλογικά περίπτερα στο κέντρο ασχολούνται όσοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το τι επιθυμούμε εμείς οι Αθηναίοι: να νοιαστεί επιτέλους κάποιος για όλες τις γειτονιές αυτής της πόλης.

Αλήθεια όμως, αρχίζουμε να ανησυχούμε ότι βρέθηκαν κάποιοι στη Ν.Δ. που πίστεψαν ότι αυτό το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό που να δικαιολογεί δελτίο τύπου…

Κοιτάξτε το παιδιά.

Υ.Γ. Παιδιά, η σωστή ημερομηνία για καταδίκη πραξικοπήματος με Δελτίο Τύπου είναι η 21η Απριλίου».

Send this to a friend