Αθήνα

33 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός: Ανοιχτό το να υπάρξει lockdown στη νυχτερινή διασκέδαση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος στο ΔΣ του Δ. Αθηναίων: Πρότεινε την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων

Πρόταση με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των δήμων έκανε σήμερα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, Παύλος Γερουλάνος, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δημου Αθηναίων.

Δείτε επίσης

«Χαστούκι» Τραμπ σε Ερντογάν με τις κυρώσεις: Τερματίζει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα και αυξάνει δασμούς
Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου: Συμπλοκή με μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων και Αφγανών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κ. Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τα δημοτικά συμβούλια να απαλλαγούν από αχρείαστες διαδικασιές ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν στα ζητήματα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα του πολίτη, πρότεινε την άμεση συγκρότηση διαπαραταξιακής ομάδας εργασίας η οποία θα προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση συγκεκριμένων σημείων στο αρμόδιο υπουργείο που θα βελτιώνουν τις διαδικασίες στο δημοτικό συμβούλιο. Οι στόχοι της ομάδας αυτής θα είναι να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, να αναβαθμιστεί ο διάλογος ώστε να εξυπηρετηθούν ουσιαστικά οι πολίτες της Αθήνας. Η πρόταση έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το πώς συμπεριφερόμαστε στον πολίτη της Αθήνας, ξεκινάει από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε εμείς εδώ, σε αυτήν την αίθουσα. Και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στον δήμο και στη ζωή του δημότη αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς τους εαυτούς μας και τον τρόπο που λειτουργούμε εδώ μέσα. Όσο μένουμε προσηλωμένοι σε διαδικασίες που δεν έχουν νόημα, όσο προσθέτουμε θέματα τα οποία δεν συζητούμε, και απλά διεκπεραιώνουμε, όσο συζητάμε θέματα που μας έχουν έρθει τελευταία στιγμή χωρίς προετοιμασία, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να επαναλαμβάνουμε τις παθογένειες ενός συστήματος που απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και τελικά τον πολίτη, σε σημείο να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του. Γνωρίζω ότι πολλά προκύπτουν από διαδικασίες που μας επιβάλλουν νομοθετικές ρυθμίσεις. Πρέπει  όμως να απαιτήσουμε να αλλάξουν. Οι τομές στην κοινωνία πραγματοποιούνται μόνο με υγιείς αμφισβητήσεις που στόχο έχουν να φέρουν τη θετική αλλαγή».

Ο Παύλος Γερουλάνος, στην ανάλυσή του μίλησε για το μέγεθος της σημασίας των θεμάτων που έρχονται στη διαδικασία της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου προς επίλυση, υπογραμμίζοντας πως το Δ.Σ. αναλώνεται σε μικρής σημασίας ζητήματα χωρίς να προλαβαίνει να ακουμπήσει άλλα που μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Αναφέρθηκε, επίσης, στο σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για επεξεργασία των θεμάτων πριν τη συνέλευση του Δ.Σ., φέρνοντας ως πάραδειγμα το ζήτημα των Ανοιχτών Σχολείων που εκκρεμεί ακόμα η παύση τους ή η συνέχισή τους.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι, «αυτά τα ζητήματα αφορούν το σύνολο των δημοτικών συμβουλίων και ακριβώς επειδή σε αυτό το συμβούλιο υπάρχει, θεωρώ, ωριμότητα μπορούμε να αποτελέσουμε το παράδειγμα που θα ακολουθήσουν και οι υπολοιποι δήμοι».

Κορονοϊός- Χαρδαλιάς: Η απάντηση για το ενδεχόμενο επαναφοράς του SMS στο 13033
Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης πήρε τις αποφάσεις του! Χωρίς αλλαγές σε υπουργικά πόστα, ρόλος-κλειδί για τον Σκυλακάκη
Μητσοτάκης για την τραγωδία στη Βηρυτό: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί»
Economist: Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συναντηθούν το φθινόπωρο κατόπιν διαμεσολάβησης της Μέρκελ
Κορονοϊός: Σήμερα το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ανασχηματισμός: Στις 12:00 ανακοινώνονται οι «διορθωτικές κινήσεις»