Αθήνα

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Το συγκινητικό «αντίο» της Έλλης Στάη στον Δημήτρη Κατσίμη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Δάλμας: Αναλαμβάνει Συντονιστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Χρέη συντονιστή για τα ψηφίσματα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας και κράτους δικαίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναλαμβάνει για τη γραμματεία της Ομάδας των Σοσιαλιστών, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Δάλμας.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Από θερμαντικό σώμα η φωτιά στο Καρά Τεπέ- Νεκρή 27χρονη Αφγανή μητέρα τριών παιδιών
Κρήτη: Στη φυλακή ο άνδρας που σκότωσε την 31χρονη φίλη του- «Δε γίνεται να χτυπάς έναν άνθρωπο με 67% αναπηρία»

Η έναρξη των νέων του καθηκόντων έχει προγραμματιστεί, συμβολικά για τις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Γιάννης Δάλμας, έως τώρα, ήταν σύμβουλος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης -την οποία ιδιότητα και θα διατηρήσει- ενώ οι αρμοδιότητες του θα επεκταθούν και στην εξωτερική πολιτική, στο διεθνές εμπόριο και στην αναπτυξιακή βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «Αυτή τη στιγμή και ενόψει της υιοθέτησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του τρίτου σχεδίου δράσης της Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, παραμένει έντονη η ανάγκη να διασφαλιστεί η συνοχή των πολιτικών της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανάγκη να υποστηριχθούν η κοινωνία των πολιτών, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η σημασία της υπεράσπισης της καθολικότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης». 

Με βάση πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο Γιάννης Δάλμας φαίνεται να αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα που η Φώφη Γεννηματά θα αξιοποιήσει σε θέση Τομεάρχη στην επικείμενη ανασυγκρότηση των τομέων πολιτικής ευθύνης του Κινήματος Αλλαγής.

Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς
Το ρεκόρ κρουσμάτων φέρνει τοπικά lockdown σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα – Τι μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση
Κορονοϊός – Lockdοwn σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη! Μητσοτάκης: «Αύριο θα ανακοινώσω νέα μέτρα»
Σενάρια για νέα μέτρα ή και lockdown φέρνει η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Τι λένε οι ειδικοί και τι σκέφτονται στην κυβέρνηση
ΚΙΝΑΛ: Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Πέτρο Κουναλάκη
Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό – Η ατζέντα