• Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου
  • 21:29

Αθήνα

7 oC

αυξημένες νεφώσεις

Γιατί τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης για το σπάσιμο της Β´ Αθήνας

-Τι οδήγησε στη σχετική απόφαση τον αρχηγό της Ν.Δ

-Επίθεση στην κυβέρνηση και από την Φώφη Γεννηματά

Το είπε και το έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπλήσσοντας την κυβερνητική πλειοψηφία που πίστευε μέχρι τελευταία ότι τελικά ο αρχηγός της Ν.Δ δεν θα ψήφιζε την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών έτσι ώστε να έχει να λέει.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Όταν όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε τελικά αυτό που πάντα πίστευε, γνωρίζοντας έστω και για τους λόγους που προχώρησε στην σχετική τροπολογία η κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το πίστευαν την ώρα μάλιστα που ετοίμαζαν στη φαρέτρα τους τα όπλα για να του επιτεθούν.

Ωστόσο αυτό που αναφέρουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη για να δείξουν ότι ο αρχηγός τους, ότι λέει το εννοεί και το κάνει, σημειώνουν πως ανέκαθεν η θέση του για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών ήταν από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε βουλευτής δηλαδή από το 2004.  Παράλληλα σε ότι αφορά την πρόταση του για ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού, ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι πρέπει να γίνει απαραίτητα αλλά δεν το έθεσε ως προαπαιτούμενο της ψήφου του κόμματός του στην τροπολογία του κ. Σκουρλέτη για να μην δώσει “ πάτημα” στον κ. Τσίπρα να τον κατηγορήσει ότι δεν θέλει τη μείωση του αριθμού των περιφερειών για να διατηρηθούν τα γνωστά φαινόμενα αδιαφάνειας που υπήρχαν κατά το παρελθόν σε κάθε εκλογική διαδικασία. Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά πως η κυβέρνηση φοβάται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους και γι αυτό αποφεύγει το «πικρό ποτήριο» της ψήφου τους σε αυτές τις εκλογές.

Σύμφωνα πάντα με τους συνομιλητές του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί οτι η κατάτμηση της Β´ Αθήνας ήταν επιβεβλημένη γιατί λόγω της μεγάλης έκτασης και πληθυσμό που έχει, οι πολίτες δεν μπορούσαν να ήταν κοντά στους εκλεγμένους βουλευτές που επέλεγαν και γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του επειδή πάντα πορεύεται με βάσει τις αρχές και τις αξίες του στην κατεύθυνση το να αποκατασταθούν οι σχέσεις ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες αντίθετα από τον ΣΥΡΙΖΑ που το κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους και κομματικές σκοπιμότητες , ψήφισε την τροπολογία που επιτέλους μειώνει και περιορίζει τα όποια φαινόμενα διαφθοράς μπορεί να υπήρχαν στο παρελθόν.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η οποία εξ αρχής είχε θέσει το θέμα του σπασίματος της β´ Αθήνας. Ωστόσο και η ίδια επιτέθηκε στην κυβέρνηση  κατά την ομιλία της στη βουλή για τους λόγους που υποκρύπτονται να φέρει την τροπολογία μεταφέροντας τις δημοτικές εκλογές νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάιο αντί του Οκτωβρίου του επόμενου έτους. Όσες κάλπες και να στήσετε είπε η κ. Γεννηματά οι πολίτες θα σας βρούνε στις εκλογές.

 

Send this to a friend