Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γκάζια» για αποκρατικοποιήσεις και αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ – Τι αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

Επιταχύνονται οι διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων, με πρώτη την πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), στην οποία συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης

Ο Γερουλάνος πρωτοπορεί ξανά με ανοιχτή Συνέλευση της δημοτικής του παράταξης (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Εκπληκτικό στατιστικό! Οι ΗΠΑ έχασαν 13 χρόνια μετά την Εθνική μας και με 10 πόντους μετά από 37 χρόνια

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει αρμοδίως από το Eurogroup την Παρασκευή την πρόωρη αποπληρωμή των «ακριβών» δανείων του ΔΝΤ. Για το ζήτημα θα υπάρξουν και συναντήσεις του Χρήστου Σταϊκούρα με τους επικεφαλής των θεσμών (Ρέγκλινγκ, Σεντένο, Μοσκοβισί).

Πηγές από το οικονομικό επιτελείο ανέφεραν ότι στην υπόθεση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» πλέον λύνονται τα τρία προβλήματα που υπήρχαν για να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Η αρχική προθεσμία, εξάλλου, για την ολοκλήρωσή της είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου ή, έστω, λίγες μέρες αργότερα.

«Ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, το ΚΥΣΟΙΠ έκανε δεκτή την εισήγηση του ΟΔΔΗΧ, για την ανάληψη από την Lazard ρόλου ως χρηματοοικονομικού συμβούλου για τη διαχείριση και αναδιάρθρωση του χρέους και επαναφοράς του σε επενδυτική βαθμίδα. Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε είναι διετές και η σύμβαση θα λυθεί όταν πράγματι η Ελλάδα επανέλθει σε επενδυτική βαθμίδα.

Εκτάκτως στο Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας – Θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου
Κουτσούμπας: ΕΕ, ΝΑΤΟ & ΗΠΑ υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα
Συνομίλησε με Μακρόν ο Μητσοτάκης – «Τα είπε» και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου
Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης
Ετοιμάζεται νέα παρέμβαση Μέρκελ στην ελληνοτουρκική ένταση; Για «δραματική κατάσταση», κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα – Πως αντιδρούν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης