Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Γκρίνια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το «πάγωμα» των τροπολογιών από τον Φάμελλο

Την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σήμερα το «πάγωμα» 14 τροπολογιών που είχαν καταθέσει βουλευτές από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σήμερα το «πάγωμα» 14 τροπολογιών που είχαν καταθέσει βουλευτές από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Από το βήμα της Βουλής, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Μάκης Μπαλαούρας, Ηλίας Καματερός, Σάκης Παπαδόπουλος, Εύη Καρακώστα, Γεώργιος Παπαφιλίππου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ευαγγελία Βαγιωνάκη διαφώνησαν με αυτή την κυβερνητική απόφαση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος προέτρεψε τους βουλευτές: «να πάτε στους αρμόδιους υπουργούς και να τις φέρουν εκείνοι ως υπουργικές τις επόμενες ημέρες…».

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε από την αρχή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρχε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στα νομοσχέδια και τις Κυρώσεις που θα περάσουν αυτή την εβδομάδα να μην γίνουν αποδεκτές βουλευτικές τροπολογίες. «Αυτή την αρχική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα την σεβαστώ», είπε χαρακτηριστικά.

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου είπε στον υπουργό «γιατί να μην γίνουν δεκτές, δεν κατανοώ, είναι ανοιχτή η Βουλή και σε εξέλιξη το κοινοβουλευτικό έργο. Οι βουλευτές έχουν δικαίωμα αν όχι υποχρέωση να καταθέτουν νομοθετικές προτάσεις, δεν μπορεί να λέμε συλλήβδην δεν θα γίνουν δεκτές, παράκληση να τις δούμε, να ειδωθούν τα πράγματα σωστά».

Ο Μάκης Μπαλαούρας ανέβασε τόνους λέγοντας «και εμείς οι βουλευτές νομοθετούμε, ποιος σας είπε ότι οι βουλευτές δεν νομοθετούν και νομοθετούν μόνο οι υπουργοί. Σήμερα εξεπλάγησαν όλοι κ. Φάμελλε, δεν θεωρείται σώφρον αυτό που κάνετε».

Και ο Σάκης Παπαδόπουλος είπε «γιατί τα αιτήματα των βουλευτών δεν είναι ώριμα και είναι ώριμα όταν τα φέρνουν οι υπουργοί!»

Ψηφίστηκαν τέσσερις τροπολογίες

Οι μόνες τροπολογίες που τελικά ψηφίσθηκαν είναι οι τέσσερις υπουργικές που είναι:

Του υπουργείου Εσωτερικών για την παράταση εργασίας σε προσωπικό ΙΔΟΧ σε ΟΤΑ στην καθαριότητα μέχρι να αναρτηθούν οι πίνακες του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό και αυτοί να αναλάβει καθήκοντα. Η τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζας Ξενογιαννακούλου για θέματα δημόσιας διοίκησης. Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων δασικών χαρτών, τροποποίηση διατάξεων του ν.4442/2016 και διατάξεις σχετικά με το Ελληνικό Κτηματολόγιο» και η τροπολογία για την Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τη διαδικασία έκδοσης πράξεων εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης αφενός και τη χωροθέτηση των νέων κτιρίων του ΕΛΚΕΘΕ αφετέρου, προκειμένου να γίνει η μετεγκατάσταση στην Ανάβυσσο Αττικής από το Ελληνικό, για να δοθεί ο χώρος στον επενδυτή.

Send this to a friend