• Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου
  • 04:37

Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Γραμματικάκης: Γιατί αρνήθηκε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ο ευρωβουλευτής του «Ποταμιού», Γιώργος Γραμματικάκης.

Τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ο ευρωβουλευτής του «Ποταμιού», Γιώργος Γραμματικάκης.

Ο Γιώργος Γραμματικάκης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος για την ανάρτηση με την οποία έδωσε τέλος στην έντονη φημολογία για τη υποψηφιότητά του και τόνισε ότι «το θεώρησα χρέος μου να έχω μια ξεκάθαρη θέση για να μην παρατείνεται η ενοχλητική διαρροή του ονόματός μου μια στην 1η, μια στη 2η, στην 8η θεση. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

«Με αιφνιδίασε η διαρροή που συνεχιζόταν επί ημέρες χωρίς να ξέρω τι ήταν αλήθεια ή ψέματα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον πρωθυπουργό και τον ευχαρίστησα για την πρόταση και εκεί έμεινε» πρόσθεσε ο κ. Γραμματικάκης χαρακτηρίζοντας δευτερεύον ως προς την απόφασή του το ότι το κύρος της υποψηφιότητάς του θα είχε τρωθεί από μια τέτοια πρόταση.

«Η πολιτική στην Ελλάδα διεξάγεται σε επίπεδο ανθρωποφαγίας, εγώ ποτέ δεν ζήτησα καμία θέση» διευκρίνισε ο ακαδημαϊκός συμπληρώνοντας ότι «η ανεξαρτησία της σκέψης που έχει ένας «διανοούμενος» όπως εγώ είναι πολύτιμη. Όσο ταυτίζεσαι με κόμματα η ανεξαρτησία γίνεται πιο δύσκολη Έκρινα μετά την 5ετη εμπειρία μου στην Ευρωβουλή ότι δεν άξιζε να μπω σε αυτή την κρίση».

«Δεν είχα απολύτως καμία ενημέρωση» επανέλαβε ο κ. Γραμματικάκης και υπογράμμισε ότι «ο σωστός τρόπος θα ήταν να με καλέσει ο πρωθυπουργός, να του πω τις αντιρρήσεις και τις προθέσεις μου που ήταν να μην ανακατευτώ αυτή τη στιγμή».

Ο Γιώργος Γραμματικάκης, παράλληλα, μίλησε και για το Ποτάμι και την πορεία του την οποία χαρακτήρισε «πολύ πικρή και άδικη» αφήνοντας αιχμές για τη στάση των βουλευτών του κόμματος καθώς είπε ότι «επηρεάστηκε πολύ ο κόσμος απο τα γεγονότα που χάθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Όπως τα ποντίκια φεύγουν από το σκάφος πολλοί βουλευτές έφυγαν προς τα εδώ και εκεί».

«Πρέπει να υπάρχει ηθική διάσταση στην πολιτική αλλιώς τα πράγματα είναι δύσκολα» συμπλήρωσε με νοήμα ο κ. Γραμματικάκης.

O κ. Γραμματικάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα «όχι μόνο ως προς τα προβλήματα με την Τουρκία αλλά και τον φανατισμό που δεν αφήνει τη συναίνεση να προχωρήσει και αυτά είναι επικίνδυνα φαινόμενα και για το μέλλον το πολιτικό. Έπρεπε να επικεντρωθούμε στα προβλήματα της χώρας. Είναι περίεργο ότι τα μεγάλα κόμματα δεν αφήνουν να διαφανεί ότι είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο».

Send this to a friend