• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 13:49

Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Η μεγάλη Δευτέρα της Ελλάδας - Σύνοδος Κορυφής αποφασίζει για όλα

Η μεγάλη Δευτέρα της Ελλάδας - Σύνοδος Κορυφής αποφασίζει για όλα

Η σημερινή αποτυχία του eurogroup καν να προσεγγίσει πλαίσιο λύσης οδηγεί σε έκτακτη σύνοδο των ηγετών  της ευρωζώνης την Δευτέρα στις 19:00 το απόγευμα. Όπως φαίνεται αυτή θα είναι και η πιο κρίσιμη στιγμή της εώς τώρα προσπάθειας της χώρας για συμφωνία.

Την ανακοίνωση για τη σύνοδο έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ μετά το τέλος του Eurogroup.

tweet-tusk

[adsense]

«Οι επόμενες τρεις ημέρες πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών, έτσι ώστε να μπορέσει να υποβληθεί στους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο της Δευτέρας. Η κατάσταση δείχνει ότι τώρα είναι ώρα να βρούμε μια συμφωνία», τόνισε Γάλλος διπλωμάτης στο Reuters.

Η αναγγελία της έκτακτης Συνόδου έγινε δεκτή με έκπληξη και από τους διεθνείς αναλυτές. O οικονομικός συντάκτης των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ  σχολίασε στο Twitter: «Ο Θεός να μας βοηθήσει».

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, εξέφρασαν από την Αγία Πετρούπολη -στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός- ότι ελπίζουν η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας να είναι παραγωγική. Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα έχει αναλυτική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Send this to a friend