• Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
  • 21:58

Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

H Tageszeitung αναδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα! "Μόνον όταν φύγει ο Σόιμπλε μπορεί να ανασάνει η Ελλάδα"

H Tageszeitung αναδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα! "Μόνον όταν φύγει ο Σόιμπλε μπορεί να ανασάνει η Ελλάδα"

"Μόνον όταν φύγει ο Σόιμπλε μπορεί να ανασάνει η Ελλάδα, ίσως", εκτιμά η εφημερίδα Tageszeitung, αναφορικά με τα πρόσφατα αποτελέσματα του Eurogroup, αποδομώντας τα αισιόδοξα μηνύματα, ότι η Ελλάδα σώθηκε.

[adsense]

«Τώρα η Ελλάδα σώθηκε πραγματικά! Αυτό ήταν το χαρμόσυνο μήνυμα που εξέπεμψε το Eurogroup μετά τη συνάντηση των Βρυξελλών», αναφέρει αρχικά η γερμανική εφημερίδακαι συνεχίζει: «Ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κανένα πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί και η Γερμανία παραμένει το βασικό εμπόδιο για μια βιώσιμη αποκλιμάκωση της κατάστασης. Η Ελλάδα δεν θα είναι καλύτερα μετά από αυτή τη συμφωνία, διότι η τελευταία βασίζεται σε μια μη ρεαλιστική και οικονομικά παράλογη υπόθεση ότι η χώρα μπορεί να πετυχαίνει μονίμως τεράστια πλεονάσματα. Η χώρα παραμένει λοιπόν δέσμια των πιστωτών της. Για άλλη μια φορά δεν επήλθε το πολυπόθητο μήνυμα ότι άξιζαν οι τόσο μεγάλες θυσίες. Εντέλει το μέλλον της χώρας εξαρτάται πλέον από την έκβαση των γερμανικών βουλευτικών εκλογών. Μόνον όταν φύγει ο Σόιμπλε μπορεί να ανασάνει η Ελλάδα, ίσως».

De Volkskrant: «Δυστυχώς δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή ως προς την παράταση που δόθηκε στην Ελλάδα»

«Δυστυχώς δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή ως προς την παράταση που δόθηκε στην Ελλάδα», παρατηρεί η ολλανδική de Volkskrant. «Μια πραγματική ελάφρυνση του χρέους είναι ταμπού για τη Γερμανία. Η άλλη επιλογή -δρομολόγηση Grexit και επαναφορά της δραχμής- είναι κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί στην παρούσα φάση η ΕΕ. Η αναστάτωση ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος στη Βρετανία είναι ήδη αρκετά μεγάλη. Το μόνο που απομένει λοιπόν είναι η επιμονή σε μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να δοθεί και πάλι ώθηση στην ανάπτυξη. Το να εμπιστεύεται κανείς απλώς τα ελληνικά σχέδια επί χάρτου δεν αποτελεί πλέον επιλογή».

Πηγή: Deutsche Welle

Send this to a friend