Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαγγέλας ήρθε για να μείνει….

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι αρχηγία». Σε αυτή τη φράση κορυφαίου στελέχους της ΝΔ, και εξ αυτών που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου του κόμματος, συμπυκνώνεται η κατάσταση στην αξιωματική αντιπολίτευση. [adsense] Η αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά και η τοποθέτηση, μέσω του ορισμού του αρχικώς ως αντιπροέδρου, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τιμόνι του κόμματος, άνοιξε […]

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι αρχηγία». Σε αυτή τη φράση κορυφαίου στελέχους της ΝΔ, και εξ αυτών που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου του κόμματος, συμπυκνώνεται η κατάσταση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

[adsense]

Η αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά και η τοποθέτηση, μέσω του ορισμού του αρχικώς ως αντιπροέδρου, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τιμόνι του κόμματος, άνοιξε τη διαδοχολογία, ωστόσο αυτή φάνηκε ότι ήταν εξαιρετικά πρώιμη.

Οι εξελίξεις στο εθνικό μέτωπο με τους δανειστές, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αλλά και το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό καθιστούν απαγορευτική κάθε συζήτηση για εσωκομματικές διαδικασίες στη Ν.Δ. και μοιάζουν να σταθεροποιούν τον κ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία. Τουλάχιστον προσωρινώς.

Ο νέος Προεδρεύων του κόμματος συναντήθηκε χθες και με τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο είχε συνεργασία μίας και πλέον ώρας. Επισήμως, η συζήτηση δεν αφορούσε στα εσωκομματικά αλλά στην ενημέρωση για το Συμβούλιο Πολιτικών  Αρχηγών που είχε διεξαχθεί τη δευτέρα.

Ωστόσο, πληροφορίες  επιμένουν ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν και το εσωκομματικό, με τον πρώην Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τη σταθερή, εδώ και μήνες, άποψή του ότι το τοπίο στο
εθνικό ζήτημα, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για όποια εσωκομματική διαδικασία, δεν θα ξεκαθαρίσει πριν το φθινόπωρο.

Στην ίδια γραμμή κινούνται και πολλά άλλα κορυφαία στελέχη (όπως οι Μπακογιάννη, Στυλιανίδης, Δένδιας, που συναντήθηκαν χθες στη Βουλή επί μακρόν, αλλά και οι Μητσοτάκης, Κεφαλογιάννη). Όπως σημείωνε παλαιό κομματικό στέλεχος, όλοι αυτοί έχουν τον κοινό νου να κατανοήσουν ότι η κοινωνία ουδόλως ενδιαφέρεται ή συγκινείται από τα εσωκομματικά της Ν.Δ. και όποιος σπεύδει γελοιοποιείται.

[adsense]

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά την προγραμματισμένη για σήμερα (12:30) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. ο κ. Μεϊμαράκης απέναντι σε δύο πρώην αρχηγούς και πρωθυπουργούς (Καραμανλή, Σαμαρά) και αρκετούς εν δυνάμει αρχηγούς θα ζητήσει την πολιτική νομιμοποίηση για τους χειρισμούς του (σ.σ. παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό) ενώ θα παρουσιάσει και τη πρότασή του για περισσότερο ανοικτή – συμμετοχική λειτουργία του κόμματος.

 

Το θετικό για τον ασκόντα χρέη Προέδρου της ΝΔ είναι ότι, πέραν των επιμέρους ενστάσεων, απολαμβάνει της αποδοχής των περισσοτέρων ισχυρών παικτών στο κόμμα ενώ διαθέτει αδιαμφισβήτητες κομματικές περγαμηνές.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα ηγηθεί, εφόσον η χώρα οδηγηθεί σε κάλπες στο άμεσο μέλλον, και πάντως, σε συνεννόηση και με τα υπόλοιπα στελέχη, θα τρέξει τη διαδικασία συντονισμού των δράσεων των κομμάτων του ευρωπαϊκού μετώπου έναντι της κυβέρνησης.

Στη Ν.Δ., άλλωστε, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την βούληση αλλά και την ικανότητα του κ. Τσίπρα να φέρει συμφωνία, κι αυτό παρά την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τους χειρισμούς του αλλά και παρά τις σχετικές δεσμεύσεις που ανέλαβε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών της Δευτέρας.

matrix24.gr

Μήνας «απελευθέρωσης» ο Μάιος – Ο οδικός χάρτης για την άρση των περιορισμών
Τσίπρας: «Οι πολίτες στερούνται ακόμη ένα Πάσχα εξαιτίας της ανικανότητας και ανεμελιάς του κ. Μητσοτάκη»
Μητσοτάκης: Δεν θα αργήσει η συνάντηση με Ερντογάν- Άψογος ο Δένδιας στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)
Μητσοτάκης: Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους – επιχειρήσεις
Επιστολή Γεννηματά σε Μητσοτάκη και αρχηγούς κομμάτων για ψήφιση Νέου Κλιματικού Νόμου με ευρεία αποδοχή
Κόντρα για την τροπολογία για την ασυλία των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων- Να αποσυρθεί, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ