Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παρουσιαστής του ΣΚΑΪ βγήκε on air με γύψο… ΠΑΣΟΚ (ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι “53” του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν και “τα χώνουν” στην κυβέρνηση! “Δίνουμε μια μάχη μετά από ήττα”

Επιστρέφουν με νέο κείμενό τους οι "53" του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική και χρησιμοποιώντας φράσεις, όπως «ήττα» και «ενοχλητικές καθυστερήσεις» και ξεκαθαρίζουν ότι «η πρωτοβουλία των 53+ θα συνεχίσει να μιλά και να πράττει»...

Επιστρέφουν με νέο κείμενό τους οι “53” του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική και χρησιμοποιώντας φράσεις, όπως «ήττα» και «ενοχλητικές καθυστερήσεις» και ξεκαθαρίζουν ότι «η πρωτοβουλία των 53+ θα συνεχίσει να μιλά και να πράττει».

[adsense]

Στο κείμενο που φέρει την υπογραφή του Πάνου Λάμπρου για να υπερασπιστεί την κίνηση αυτή αφιερώνεται ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην κυβερνητική πολιτική με όρους όπως «ήττα» και «ενοχλητικές καθυστερήσεις» προειδοποιώντας ότι «η πρωτοβουλία των 53+ θα συνεχίσει να μιλά και να πράττει».

«Δίνουμε μια μάχη μετά από ήττα» γράφει ο Πάνος Λάμπρου στο κείμενο με τίτλο «Γιατί τέτοια εμμονή με τους 53+;» και το οποίο αναρτήθηκε λίγα 24ωρα μετά το Eurogroup και την κατ’ αρχήν συμφωνία για το δημοσιονομικό «κόφτη» δαπανών, χωρίς την εξαίρεση μισθών και συντάξεων, σε περίπτωση απόκλισης των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

«Ζούμε με αντιφάσεις και δεν φοβόμαστε να το πούμε. Έχουμε αμφιβολίες, επίσης δεν το κρύβουμε. Παλεύουμε για να νικήσουμε» συνεχίζει στο ίδιο κεφάλαιο του κειμένου του ο Πάνος Λάμπρου. Οξύνει μάλιστα την κριτική του γράφοντας ότι «υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις, ενοχλητικές, που δημιουργούν ερωτηματικά στον λαϊκό κόσμο, που υποφέρει στην καθημερινότητά του».

Στέλνει μάλιστα μήνυμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «διεκδικούμε μια διαφορετική πορεία. Το λέμε. Πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν βήματα, που θα αλλάξουν το τοπίο και τις συνειδήσεις» και προαναγγέλλει ότι «η «Πρωτοβουλία Μελών 53+» θα συνεχίσει να μιλά και να πράττει» αφήνοντας όλα ανοιχτά τα ενδεχόμενα για το μέλλον.

[adsense]

Το επίμαχο απόσπασμα από το κείμενο του Πάνου Λάμπρου έχει ως εξής: 

“Να μιλήσουμε για μας

Όλο αυτό το διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκατοντάδες άρθρα για την «Πρωτοβουλία Μελών 53+», τα περισσότερα από τα οποία είναι ανάξια οποιουδήποτε σχολιασμού. Εξαρχής, άλλωστε, είχαμε πει ότι το ιδεολογικό μας ρεύμα, η τάση μας, λειτουργεί ανοιχτά. Τα μέλη του κόμματος και της Νεολαίας γνωρίζουν τι λέμε, επιδιώκουμε το διάλογο, την ώσμωση, τις εσωτερικές ανασυνθέσεις. Δεν είμαστε κλειστό κλαμπ. Η πανελλαδική σύσκεψη ήταν ανοιχτή, το κείμενο των έντεκα σημείων αναρτημένο στο σάιτ commonality. Την άποψή μας, που δεν είναι απαραίτητα ενιαία, κάθε φορά, την εκφράζουμε στα όργανα και στις κομματικές συνελεύσεις, αλλά και δημόσια.

Γνωρίζουμε ότι ο ρόλος μας ως τάση σε ένα μαζικό κόμμα που αυτή τη στιγμή είναι στην κυβέρνηση, δεν είναι εύκολος. Δίνουμε μια μάχη μετά από ήττα. Ζούμε με αντιφάσεις και δεν φοβόμαστε να το πούμε. Έχουμε αμφιβολίες, επίσης δεν το κρύβουμε. Παλεύουμε για να νικήσουμε. Διόλου εύκολη υπόθεση. Ο εχθρός είναι πανίσχυρος, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο της αριστεράς. Υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις, ενοχλητικές, που δημιουργούν ερωτηματικά στον λαϊκό κόσμο, που υποφέρει στην καθημερινότητά του. Αναζητάμε εναλλακτικές, δρόμους απεγκλωβισμού από επιτροπεία και μνημόνια. Ζούμε στην Ευρώπη, αλλά παλεύουμε για μια άλλη Ευρώπη, που θα κινείται σε απόλυτη αντίθεση με το σημερινό έκτρωμα της Ε.Ε.

Διεκδικούμε μια διαφορετική πορεία. Το λέμε. Πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν βήματα, που θα αλλάξουν το τοπίο και τις συνειδήσεις. Χρειάζονται, όμως, τολμηροί βηματισμοί, ανταγωνιστικό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Η διάκριση αριστεράς-δεξιάς, παραμένει υπαρκτή και αυτή που μπορεί να δώσει απαντήσεις, αρκεί να ξεδιπλωθεί, να γίνει παράδειγμα, εφαρμοσμένη πολιτική εκεί που στις σημερινές συνθήκες μπορεί.

Η «Πρωτοβουλία Μελών 53+» θα συνεχίσει να μιλά και να πράττει”.

Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 από τέλη Μαΐου
Κίνημα Αλλαγής: Μετά τις ψηφιακές περιοδείες, σειρά έχουν οι… διά ζώσης- Στόχος της Γεννηματά η επαφή με την κοινωνία
“Στροφή” στις μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση για τη μετα-κορονοϊό εποχή – Πρεμιέρα με το εργασιακό νομοσχέδιο
Kυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι «η πρόταση για τη χρήση των πατεντών ως παγκόσμιο αγαθό είχε διατυπωθεί σε παρέμβαση του πρωθυπουργού»
Τσίπρας: Ό,τι πιο αντιλαϊκό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση η κατάργηση του 8ωρου- Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές
ΣΥΡΙΖΑ για πατέντες: Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία τον Ιανουάριο – Ο κ. Μητσοτάκης έχει το δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση