Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» οργανώνεται και ετοιμάζεται για εκδήλωση στις 20 Φλεβάρη

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» οργανώνεται και ετοιμάζεται για εκδήλωση στις 20 Φλεβάρη

Συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποίησε η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γ. Παναγιωτακόπουλου και στο επίκεντρο τέθηκε το μέλλον της προοδευτικής παράταξης και οι τελευταίες εξελίξεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη συνδικαλιστικά και κοινωνικά, που προέρχονται από τον ευρύτερο δημοκρατικό και σοσιαλιστικό χώρο.

[adsense]

Όπως αναφέρει η «Πρωτοβουλία», μετά από εξαντλητική συζήτηση συμφωνήθηκαν τα εξής:

«Να συνεχιστεί η προσπάθεια – πρωτοβουλία για την επανασύσταση της προοδευτικής παράταξης από το μηδέν, με σαφή προοδευτικό πολιτικό προσανατολισμό . Η προσπάθεια αυτή μπορεί να αποδώσει καρπούς μόνο αν γίνει με όρους κοινωνίας, έξω από κινήσεις κορυφής και μακριά από λογικές άθροισης μικρών και αδύναμων εκλογικών ποσοστών που ανακυκλώνουν την κρίση του χώρου και ευνουχίζουν κάθε ελπίδα διαφορετικής προοπτικής.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο. Πρέπει να έχει σαφείς και διακριτές διαχωριστικές γραμμές από τη συντήρηση και τους σημερινούς της εκφραστές. Πρέπει να αναγνωρίζει τις λανθασμένες επιλογές που οδήγησαν στην ταύτιση και πολιτική συνέργεια του άλλοτε ισχυρού σοσιαλιστικού κινήματος με τους εκπροσώπους του νεοφιλελευθερισμού.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να απευθύνεται στο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης και των ανερμάτιστων κυβερνητικών επιλογών που τη βαθαίνουν, να διαφοροποιείται από τις παλαιοκομματικές πρακτικές του κράτους - λάφυρου των σημερινών κυβερνώντων, που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση της πολιτικής.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι οργανωμένη, συγκροτημένη και να γίνει με βήματα τέτοια που ξεπερνούν μίζερες λογικές ισορροπίας και συνδιαλλαγής, να ξεπερνά προσωπικές λογικές και προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, γιατί ο χώρος δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του όσο οι διάφοροι μικροί και αδύναμοι βαρόνοι διεκδικούν μερίδιο από μια κατεστραμμένη παράταξη».

[adsense]

Για όλα αυτά, για τις επόμενες κινήσεις, για τις μελλοντικές συνεργασίες αλλά και για το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της Πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα .

«Στην συνάντηση αυτή καλούνται να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν με την πρότασή τους όσοι κουράστηκαν να περιμένουν άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα», αναφέρουν τα μέλη της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», που καταλήγουν, αναφέροντας: «Για εμάς είναι ώρα αποφάσεων, οργάνωσης, παρέμβασης και αγώνα».

Send this to a friend