Αθήνα

17 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Η δεξιά σφήνα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που χαροποιεί τον Αλέξη Τσίπρα

-Σε τι προσβλέπει η δημιουργία νέου κόμματος από Μπαλτάκο και Δημ. Καμμένο

-Γιατί χαίρονται στο Μαξίμου και που ελπίζουν

-Τράπουλα που ανακατεύεται το πολιτικό σκηνικό 

Τα χέρια του έτριβε από ικανοποίηση ο Αλέξης Τσίπρας μόλις πληροφορήθηκε τη δημιουργία ενός ακόμη  δεξιού κόμματος κόντρα και δεξιότερα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τους Δημήτρη Καμμένο και Τάκη Μπαλτάκο, πρώην συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Η δημιουργία μια ακόμη δεξαμενής που θα παίρνει όσους παίρνει από τη μεγάλη δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι που διευκολύνει σίγουρα τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυξάνει τις πιθανότητες η διαφορά με τη Ν.Δ να είναι μικρότερη έτσι ώστε στις εκλογές που το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν τον Μάιο του επόμενου έτους , να μην μπορέσει η αξιωματική αντιπολίτευση αν είναι πρώτο κόμμα να καταφέρει να κερδίσει με αυτοδυναμία , και έτσι να παραμείνει στο παιχνίδι ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εξέλιξη με τη δημιουργία ενός ακόμη πολιτικού κόμματος που τοποθετείται πιο δεξιά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαροποιεί την κυβέρνηση καθώς την διευκολύνει στην στρατηγική της και φυσικά στην ρητορεία που έχει ανάπτυξη γύρω από την υπόθεση του Μακεδονικού.  Το κόμμα των κυρίων Καμμένου και Μπαλτάκου δημιουργήθηκε όπως άλλωστε αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία της Ελλάδας με τα Σκόπια και είναι φανερό. πως εκει θα στοχεύσουν τα δυο στελέχη για να αντλήσουν ψήφους και απο τη Ν.Δ αλλά και απο τη Χρυσή Αυγή καθώς η υπόθεση με το όνομα φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι διώχνει πολίτες ιδίως της βορείου Ελλάδας προς το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου.

Επομένως το κόμμα των κ.κ. Καμένου και Μπαλτάκου βασίζεται πολιτικά στη συγκυρία επάνω και για λόγους οχι πολιτικούς ούτε για λόγους κοινωνικούς αλλά καθαρά για λόγους συγκυριακούς δημιουργείται  ως σφήνα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις άλλες πολιτικές κινήσεις που έχουν συσταθεί πέριξ της ΝΔ με στόχο να μειωθεί η δύναμη του και να μην καταφέρει να αυξήσει τη διαφορά από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του κόμματος που στήθηκε για αυτό τον σκοπό αναφέρει μεταξύ άλλων : Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεση μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.Πρόεδρος αυτού του πατριωτικού κόμματος θα είναι ο κ. Δημήτρης Καμμένος και Γενικός Γραμματέας ο κ. Τάκης Μπαλτάκος. Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση  του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού.Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στην Χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας.Απευθυνόμαστε σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.Απευθυνόμαστε σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το ¨Μακεδονία ξακουστή.¨      Και παρά δύναμιν τολμηταί.

Γίνονται σαφές λοιπόν οι λόγοι και η ανάγκη της δημιουργίας του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα που σκοπεύει να εξυπηρετήσει τους παραπάνω σκοπούς στοχεύοντας καθαρά σε εκείνους που έχουν απογοητευτεί αφενός απο την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έτσι και αλλιώς δεν ακολουθούσαν , και πολύ περισσότερο απο εκείνους που δεν πίστεψαν στις μεταρρυθμιστικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το Μακεδονικό ευελπιστώντας να κερδίσουν κάτι εστω και ελάχιστα ώστε στη συνέχεια να εξαναγκάσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνομιλήσει μαζι τους, μαζεύοντας υπέρ του το οποίο εκλογικό ποσοστό έχασε εξ αιτίας τους.

Μέχρι τις εκλογές άλλωστε αναμένονται από όλα τα κόμματα και άλλες εξελίξεις που θα προσπαθήσουν να επιδράσουν στην κοινή γνώμη κερδίζοντας το καθένα για τον εαυτό του, ότι μπορεί περισσότερα.

Send this to a friend