Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η Γεροβασίλη βρήκε χρόνο από τις… εξόδους της! «Παραμύθι ότι η κυβέρνηση καταρρέει»

Η Γεροβασίλη βρήκε χρόνο από τις… εξόδους της! «Παραμύθι ότι η κυβέρνηση καταρρέει»

Μετά το πολύ… βεβαρημένο πρόγραμμά της την περασμένη εβδομάδα, με γήπεδο, θέατρο και… μπουζούκια, η Όλγα Γεροβασίλη βρήκε λίγο χρόνο να ασχοληθεί με όσους επικρίνουν την κυβέρνηση και εξυφαίνουν σενάρια κατάρρευσής της.

Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, «η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ισορροπημένη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πλήρως συνειδητοποιημένη ποιο πρόγραμμα εφαρμόζει και πόσο κόπο και υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνουμε. Είμαστε εμείς αυτοί που μέσα στην τετραετία θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση και το πρόγραμμα θα τελειώσει».

«Ακούμε συνεχώς το παραμύθι ότι η κυβέρνηση καταρρέει, ότι οι βουλευτές έχουν πρόβλημα, και πολλά άλλα τα οποία προσπαθούν να αποτυπώσουν ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αδύναμη και ότι η κυβέρνηση αυτή σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Αυτό είναι μια επιθυμία και ευχή πολλών που προσπαθούν να την αποτυπώσουν ως μια πραγματικότητα. Αυτά όμως δεν ισχύουν», σημείωσε η Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει απόψεις και στάση. Η κυβέρνηση με τη συμφωνία του καλοκαιριού, έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, συμμετοχή σε θέση τεχνικού συμβούλου έως τον Μάρτιο, οπότε και το ίδιο ΔΝΤ θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι».

[adsense]

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε σχετικά: «Εμείς αυτό το έχουμε αποδεχθεί και από τη στιγμή που το έχουμε αποδεχθεί αυτό, δεν κάνουμε κάποιο αίτημα για την αποχώρησή του. Ωστόσο βρισκόμαστε σε μια διαρκή πάλη για την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, για την αλλαγή των απόψεων αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος. Και αυτό διότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή και άρα η Ε.Ε. θα έπρεπε από μόνη της να μπορεί να λύνει τα προβλήματά της και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το συνυπολογίζουν, όσοι ισχυρίζονται ότι είναι ευρωπαϊστές».

Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι «οι απόψεις του ΔΝΤ είναι ακραία νεοφιλελεύθερες και πολύ συχνά δεν είναι συμβατές με την άποψη της κυβέρνησης και τον τρόπο εξόδου από την κρίση». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «το ίδιο το ΔΝΤ, με την δική του έκθεση, την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε αυτοκριτική και είπε ότι η ελληνική συνταγή δεν ήταν πετυχημένη».

Εξάλλου, επικαλέστηκε τις εκλογές στην Ισπανία, θέλοντας να αναφέρει ότι η Ευρώπη αλλάζει. «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ισπανία. Είναι πάντως σημαντικό ότι το δόγμα της λιτότητας και εκεί αμφισβητήθηκε και εκφράστηκε στις εκλογές με την απώλεια μεγάλου μέρους της δύναμης του Ραχόι και την άνοδο των Podemos και των άλλων δυνάμεων που είναι ενάντια σε αυτή την πολιτική», είπε η ίδια.

Send this to a friend