Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Η Κεντροαριστερά έδωσε το παρών στον Κύκλο Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου

Κορυφαία στελέχη της Κεντροαριστεράς παραβρέθηκαν σήμερα Τετάρτη στον Κύκλο Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου που αποτελεί συνέχεια του συνεδρίου του περασμένου Ιουνίου, με τίτλο «Η Ελλάδα Μετά ΙΙ», και συνεχίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του, διοργανώνοντας ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Στον απόηχο της ΔΕΘ, η πορεία της χώρας μέχρι τις εκλογές».

Το «παρών» έδωσαν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όσο και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Η παρουσία τους χωρίς αμφιβολία στέλνει μήνυμα συστράτευσης και εκπέμπει μια εικόνα ενότητας και συσπείρωσης της Κεντροαριστεράς εν όψει εκλογών (Εθνικών - Αυτοδιοικητικών - Ευρωεκλογών).

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται από τις 19.00, στο ξενοδοχείο King George ομιλητές είναι  ο Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής στο ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, καθηγητής της Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο Γιώργος Προκοπάκης, σύμβουλος επιχειρήσεων, ο Γιώργος Στρατόπουλος, αναλυτής, ο Γκίκας Χαρδούβελης, πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέχεια του Συνεδρίου του Ιουνίου, Η Ελλάδα Μετά ΙΙ, έγκριτοι ομιλητές ανταλλάσουν απόψεις στον απόηχο της ΔΕΘ για την πορεία της χώρας μέχρι τις εκλογές.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη. Ο Κύκλος Ιδεών είναι ουσιαστικά η μετουσίωση της φιλοσοφίας του Ευάγγελου Βενιζέλου σε διάλογο και πολιτικοκοινωνική ζύμωση, πάνω και πέρα από κόμματα, που στόχο έχει να δημιουργήσει μια κουλτούρα διαφορετική από τη συμβατική ανακύκλωση του δημόσιου διαλόγου.

Η σημερινή εκδήλωση με επίκεντρο το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα ενόψει και των επικείμενων εκλογών έρχεται να προστεθεί σε αυτή την αλυσίδα.

Send this to a friend